En Sıcak Konular

MHP Deniz Feneri için Meclis araştırması isteyecek

22 Eylül 2008 15:45 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Deniz Feneri Davası konusunda Meclis araştırması açılması için hazırlık yaptıklarını belirterek, “Yeni yasama yılıyla birlikte grup yönetim kurulunda konuyu değerlendireceğiz, ona göre karar vereceğiz” dedi.

Vural, TBMM'de yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu İstanbul'da partisinin ilçe kongrelerinde yaptığı konuşmaları eleştirdi.
Başbakan Erdoğan'ın “muhalefetin ülkenin sorunlarına çözüm önerisi getirmediği” yönündeki konuşmasını “bühtan” olarak niteleyen Vural, Erdoğan'a partili milletvekillerinin bütçe konuşmaları ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin grup konuşmalarını okumasını tavsiye etti.


Başbakan Erdoğan'a, “Sayın Genel Başkanımızın yeni kitapları çıktı. O yeni çıkan kitaplar Meclis kütüphanesinde var, okusun, öğrensin” diye seslenen Vural, MHP olarak Türkiye'nin sorunlarını bildiklerini ve bunlara ilişkin önerileri milletle paylaştıklarını söyledi.


İktidarın acze düştüğünü ve sürekli muhalefeti suçladığını öne süren Vural, şu görüşleri savundu:
“Sen kendine bak, aynaya bak. Muhalefeti suçlayarak, medet umuyor. Başbakan açıkçası, çıkmaz bir sokakta yürümeye devam ediyor. Başbakan Erdoğan'ın, MHP'ye kullandığı sıfatı densiz, yersiz ve haksız buluyorum. MHP'ye 'Yavru muhalefet yakıştırması' seviyesiz yakıştırmadır. MHP'ye laf söylerken, dikkatli olmasını tavsiye ediyorum. Haddini bilsin. Hesapsız, kitapsız, seviyesiz ifadelerle MHP'ye dil uzatma cüreti göstermesin. Yabancı beslemesi olan bir parti, haddini bilsin. Biz bu ülkede şerefli bir davanın mücadelesini sürdürüyoruz. MHP hakkında kullandığı sözlere dikkat etsin. Her kullandığı söze karşılık misliyle cevap alacaktır, bunu unutmasın. Ayrıca Başbakan'ın MHP hakkında söylediği sözler, oruçlu ağza yakışmaz. İnsan ramazan ayının mübarek ikliminden nasiplenir. Maalesef bu iklimden nasiplenmemiş görünüyor. Vatandaşlarla yanlış bilgileri paylaşıyor. MHP'ye sıfat yakıştırmak Başbakan'ın, haddine değil. Sen kim oluyorsun da sıfat yakıştırıyorsun. Besleme iktidar...”

DENİZ FENERİ DAVASI

MHP'li Vural, Deniz Feneri Derneği Davası'nın, Türkiye'de soruşturulmasını engelleyenlerin olduğunu ileri sürerek, “Sayın Başbakan ve Adalet Bakanı bu işin tarafı olmuştur. Başbakan ve Adalet Bakanı eğer bu işin avukatlığına soyunmuşsa, bu durumda soruşturmanın selameti konusunda endişeliyiz” dedi.


Böyle bir dolandırıcılık olayının, AK Parti ve CHP çekişmesi haline dönüştürmenin, siyasetin oyunlarından biri olduğunu bildiren Vural, “Bu olay bir dolandırıcılık meselesidir. Bir mahkumiyet vardır, Türkiye'ye uzanan boyutu vardır. Bu olay ak-kara çekişmesine, horoz dövüşüne, siyasi çekişmeye kurban edilmemelidir. Bu olayın üzerine Türkiye'de de gidilmelidir” diye konuştu.


Oktay Vural, konunun TBMM'de araştırılması konusunda da hazırlık içinde olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Ne yapacağımız konusunu henüz belirlemiş değiliz. Yeni yasama yılıyla birlikte grup yönetim kurulunda konuyu değerlendireceğiz, ona göre karar vereceğiz. CHP ile ortak hareket etmeyi düşünmüyoruz. Kendi irademizle bu konuların üzerine gitmeyi doğru buluyoruz.”

aa



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,916 µs