(!) | " /> (!) | "/>

En Sıcak Konular

Laik sistem nasıl çöker (!)

22 Eylül 2008 13:46 tsi
Laik sistem nasıl çöker (!)
The Guardian’a konuşan Erivan’daki “Soykırım anıtı ve müzesi" müdürü Demoyan görülmemiş sayıda Türk burayı ziyaret etti dedi. Demoyan'ın iddiaları...

Türkiye ile Ermenistan arasında diyalog çabaları sürerken Erivan’daki “Soykırım anıtı ve müzesi" müdürü Hayk Demoyan, The Guardian gazetesine verdiği demecinde Türkiye’nin “soykırım”ı tanımaktan korktuğunu öne sürerek “Türkiye soykırımı tanırsa, laik sistemi çöker” iddiasında bulundu. Gazete de, “Açıklamalar, ilişkileri yeniden tesis etme çabalarına gölge düşürüyor” yorumunu yaptı.

İngiliz The Guardian gazetesine değerlendirmelerde bulunan Demoyan, “Türkiye’nin, 1915-1922 yıllarındaki Ermeni soykırımı tanıması için yapılan uluslararası baskılara boyun eğmesi halinde Sovyet Birliği’ne benzeyen laik siyasi sisteminin tehlikeye atılacağı” iddiasında bulundu.
Demoyan’nın “Tarihin yeniden yazılması, modern Türkiye’nin en büyük korkusudur” savına da yer verdiği açıklamalarını yorumlayan The Guardian, başlığında “Açıklamalar, ilişkileri yeniden tesis etme çabalarına gölge düşürüyor” ifadesini kullandığı haberinde Demoyan’ın açıklamalarının “Türkiye ile Ermenistan arasında yeni bir yakınlaşmayı tesis etme girişimlerine gölge düşüreceği”ni kaydetti.

İngiliz gazetesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serge Sarkisyan’ın daveti üzerine dünya kupası elemeleri çerçevesindeki Ermenistan-Türkiye maçı için geçen ay Erivan’ı ziyaret ettiğinde iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik girişimlerin yapıldığını belirtti.

-"GÖRÜLMEMİŞ SAYIDA TÜRK MÜZEYİ ZİYARET ETTİ"

Erivan’ı ziyaret eden çoğu yabancı devlet başkanlarının aksine Abdullah Gül’ün Erivan’daki “soykırım müzesi”ni ziyaret etmediğini belirten gazete, buna karşın son dönemde artan sayıda Türk turist ve gazetecisinin müzeyi gezdiğini yazdı.
Bu arada, Demoyan, Türklerin “soykırım müzesine” ilgi gösterdiğini belirtirken “Bu yıl 500’den fazla Türk (müzeyi) ziyaret etti. Görülmemiş sayıda (Türk) geldi. Şoke oluyorlar” diye konuştu.
Türkiye’nin, “soykırım” iddialarını reddettiğini kaydeden gazete, Türkiye’nin ise, "olaylar sırasında ölen Ermenilerin sayısının abartıldığını, kayıpların çoğunun açlık veya hastalıktan meydana geldiğini, birçok Türk’ün de Ermeni gruplarınca öldürüldüğünü" söylediğini yazdı.

aktif haber



Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,032 µs