kim veriyor! | " /> kim veriyor! | "/>

En Sıcak Konular

PKK'ya bu eğitimi kim veriyor!

22 Eylül 2008 12:43 tsi
PKK'ya bu eğitimi kim veriyor!
Diyarbakır’da DTP'den yardım alarak izini kaybettirmek isteyen bir PKK'lı yakalandı. PKK'lının anlattığına göre terör örgütü, kimyasal ve biyolojik silah eğitimi vermeye başladı. Ama itiraflar bu kadarla bitmiyor. En ilginci ise örgüt üyesinin ya

Şırnak’ın Küpeli Dağı’nda PKK terör örgütü adına silahlı faaliyet yürüten İran uyruklu F.R.’nin örgütten kaçarak geldiği Diyarbakır’da DTP il binasına gidip yardım istediği, ancak bir çay bahçesinde yakalandığı ortaya çıktı. Tutuklanan F.R. itiraflarda bulundu.

Şırnak’taki Küpeli Dağı’ndan kaçarak Siirt’in Eruh İlçesine, buradan da otobüsle Diyarbakır’a gelen İran uyruklu 22 yaşındaki ‘Şiyar’ kod adlı PKK’lı F.R.’nin 2 Eylül günü Diyarbakır’daki DTP il binasına gittiği, buradaki görevlilerden yardım istediği, ancak daha sonra bir çay bahçesinde otururken yapılan ihbar sonucu yakalandığı ortaya çıktı.

Emniyetteki sorgulamasından sonra tutuklanan ve itiraflarda bulunan Urmiye doğumlu F.R. şunları anlattı:
“Kuzey Irak’taki kamplarda bana verilen Biksi makinalı ve Kannas suikast silahı eğitiminden sonra rahatsızlandım. Geliyereş Kampı’nda Türkçe, Farsça ve Arapça dillerinde yazılmış 4 bin kitabın bulunduğu kütüphanede görevlendirildim. Sonra üst düzey yöneticiler, kütüphanedeki bazı kitapların örgüt mensuplarına okutturulmaması kararı alıp kitapları imha ettirdi. Kütüphane kapatılınca beni de Zap kampına gönderdiler. Buradan da 50 ABD doları karşılığında köylüler bizi açık bir araçla Haftanin kampına götürdü. Türkiye’nin İran’dan daha demokratik, sosyal bir ülke olması, ayrıca Türkiye’de yaşayan ancak uzun zamandan beri göremediğim akrabalarıma ulaşabilmek ve örgütten kaçışın daha kolay olacağını düşünerek, Türkiye topraklarına gitmek istediğimi örgüte ilettim ve bir grupla birlikte Hezil Çayı'nı geçip Silopi ovasından Cudi Dağı’na, buradan ise Küpeli Dağı’na ulaştık.”

ŞIRNAK KIRSALINDA 500 PKK'LI VAR

Örgütün taktik değiştirip sıcak çatışmadan ziyade bombalı ve mayınlı saldırılara yönelmesi nedeniyle örgüt mensuplarına daha çok çekmeli-basmalı mayınlama, uzaktan kumandalı ve biyolojik, kimyasal bomba türü eğitim verildiğini anlatan F.R. şöyle devam etti:

“Türkiye metropollerine gönderilen örgüt mensuplarının büyük bölümünün eylem yapamadan yakalanması nedeniyle örgüt kısa süreliğine şehirlere bombacı göndermeyi durdurdu. Şırnak kırsalında şu anda 500 PKK’lı var. Cudi, Küpeli ve Bestler- Dereler bölgesinde ise hava saldırılarına karşı füze, Doçka uçaksavar ve her türlü mühimmat vardır. Örgüt son dönemde darbe alınca savunmasını güçlendirmek ve misilleme amaçlı metropol kentlerde sansasyonel eylemlere ağırlık verdi. İstanbul Güngören’deki patlama, İzmir ve Mersin’deki son patlamalar buna örnektir. Son yıllarda örgüte katılımlarda büyük düşüş yaşanıyor. Örgüt verdiği kayıplar nedeniyle yeni eleman teminine ağırlık veriyor.”

İKTİDAR KAVGASI

Yaşadığı çelişkilerden dolayı örgütten kaçtığını belirten F.R. örgütle ters düşenlerin anında ajanlıkla suçlanıp teşhir edildiğini söyledi. Bu yaşananların iktidar oyunundan ibaret olduğunu anladığını kaydeden F.R. itiraflarını şöyle sürdürdü:

“Örgüte hayatını adayanların ne kadar basit harcandığını gördüm. Bu nedenle Küpeli Dağı’ndayken üzerimdeki kalaşnikof ile bombaları saklayıp yürüyerek Siirt’in Eruh ilçesine geldim. İlçe girişindeki bir evin bahçesindeki ipte asılı olan sivil elbiseleri alıp, üzerimdekileri çıkardıktan sonra giydim ve otostop yaparak Eruh’a, buradan da otobüsle Diyarbakır’a geldim. DTP il binasına gittim. Örgüt üyesi olduğumu gizleyip yardım istedim, beni alıp bir çay bahçesine götürdüler. Burada polisler bizi yakaladı. Ben Türkiye’ye gelmek için PKK’ya katıldım. Türkiye'nin daha demokratik bir ülke olması, sosyal imkanlarının fazla olması nedeniyle buradaki akrabalarımın yanında kalmak amacıyla örgüte katıldım, çok pişmanım.” 



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,242 µs