Bebek mezarları açılacak! | " /> Bebek mezarları açılacak! | "/>

En Sıcak Konular

Bebek mezarları açılacak!

22 Eylül 2008 12:36 tsi
Bebek mezarları açılacak! İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir günde yeni doğan 13 bebeğin neden öldüğü araştırılıyor. Hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi karantinaya alınırken, servise bebek kabul edilmiyor.

Türkiye dün yine bebek ölümleriyle sarsıldı. Geçtiğimiz ay Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde yaşanan bebek ölümlerinin ardından İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 11 saat içinde 13 bebek hayatını kaybetti.

Hastanede toplu bebek ölümlerine bir yenisi eklendi. Geçen ay Ankara'da bir hastanede meydana gelen toplu bebek ölümleri gündemdeki yerini korurken, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 13 bebek hayatını kaybetti.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önceki gün 20.00 ile dün saat 07.00 arasında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde tedavi gören immatür ve prematüre 13 bebeğin yaşamlarını yitirdiklerini açıkladı. Açıklamanın yapılmasından kısa bir süre sonra ise bir bebek daha hayatını kaybetti. İl Sağlık Müdürlüğü ölüm nedenlerini araştırmak üzere laboratuvar sonuçlarının beklendiğini açıklarken Sağlık Bakanlığı’da uzmanların yer aldığı heyet ile bir müfettişi İzmir’e gönderdi.

ÖLÜMLERE DETAYLI İNCELEME

Hayatını kaybeden bebeklerden 5’inin cenazeleri ailelerine teslim edilirken, soy isimleri Sönmez, Akman, Özcan, Aydın, Şengün, Özkan ve Yaylak olan üçü kız 8 bebeğin cenazeleri ise morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Hasanoğlu, olayın kendilerine saat 18.00’de normal ölüm olarak bildirildiğini ifade ederek, ölüm nedenlerini araştırdıklarını söyledi.

Hasanoğlu, ‘Konu hakkında geniş çaplı inceme başlattık, ölümler normal de olabilir herhangi bir şeyden de kaynaklanabilir. Tüm detayıyla inceliyoruz' dedi. Geçtiğimiz ay, Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde 31 bebek yaşamını kaybetmişti.

BEBEKLER MEZARDAN ÇIKARILACAK

İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniğinde ölen 13 bebekten, defnedilen 5'inin incelenmek üzere mezarlarından çıkarılacağı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, dün ortaya çıkan bebek ölümlerinin ardından, ölüm nedenleriyle ilgili araştırma sürdürülüyor. 13 bebekten 5'inin ''ölüm olayı adli vaka olarak görülmediği'' gerekçesiyle ailelerine daha önce teslim edildiği ve defnedildiği kaydedilirken, ölen bebek sayısının artması üzerine bebeklerin, incelenmek için savcının talimatıyla mezarlarından çıkarılacağı belirtildi.

Ölen 8 bebeğin İzmir Adli Tıp Kurumu Başkanlığında bulunduğu, otopsi yapılmasının ve bebeklerden incelenmek üzere parça alınmasının ardından, öğleden sonra ailelerine teslim edilecekleri bildirildi.



Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,643 µs