En Sıcak Konular

'PKK Tunceli ve Hakkari'de yangın çıkardı'

22 Eylül 2008 12:11 tsi
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terör örgütü mensuplarının Tunceli ve Hakkari'de kaçışları kolaylaştırmak için kasıtlı yangınlara sebebiyet verdiklerini bildirdi.

Atalay, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çıkan yangınlara ilişkin verdiği soru önergesini cevaplandırdı.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde yaz döneminde 7 orman yangınının meydana geldiğini belirten Atalay, 4 yangının şüphelilerinin yakalandığını, 2 yangının doğal nedenlerle, 1 yangının ise bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen patlayıcı düzeneğinin infilak etmesi sonucu ortaya çıktığını ifade etti.


“Temmuz ayında çıkan orman yangınlarının güvenlik gerekçesiyle kasıtlı yapıldığına” ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildiren Atalay, şunları kaydetti:
“2008 yılı Temmuz ayında bölücü terör örgütü mensuplarının Tunceli'nin Nazimiye ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde kaçışları kolaylaştırmak amacıyla kasıtlı olarak yangınlara sebebiyet verdikleri, Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise örgüt mensuplarınca yerleştirilen patlayıcı düzeneğin infilak etmesi nedeniyle orman yangınının meydana geldiği tespit edilmiştir. İddia edildiği gibi temmuz ayında Siirt, Bingöl ve Diyarbakır illeri, Tunceli'nin Mazgirt ve Mardin'in Savur ilçelerinde operasyonlar sebebi ile meydana gelen orman yangını bulunmamaktadır.”


Atalay, meydana gelen orman yangınlarında ilgili kuruluşlarla koordine kurularak, bütün önlemlerin eksiksiz alındığını ifade etti.

AA



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,786 µs