CIA mıydı? | " /> CIA mıydı? | "/>

En Sıcak Konular

Hedef CIA mıydı?

22 Eylül 2008 09:59 tsi
Hedef CIA mıydı? Pakistan’ın başkenti İslamabad’daki Marriott Oteli’ne yönelik bombalı saldırının, oteldeki bir grup CIA yetkilisini hedef aldığı iddia ediliyor. Ölen 53 kişi arasında Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Ivo Zdarek de var.

İSLAMABAD’da çok iyi korunan bir bölgede bulunan Marriott Oteli’ne bombalı çöp kamyonuyla yapılan terör saldırısının, CIA yetkililerini hedef aldığı ileri sürüldü. İddialara göre, 53 kişinin öldüğü saldırı, Amerikan Merkezi Haberalma Örgütü CIA’nın Pakistan’ı ziyaret eden bir grup üst düzey yetkilisini hedef alıyordu. CIA yetkililerinin otelde kaldıklarının saldırganlara önceden haber verildiği de öne sürüldü.

600 kilo patlayıcı kullanılan saldırının El Kaide bağlantılı Taliban militanlarının işi olduğunu açıklayan Pakistan güvenlik yetkilileri de, eylemin "hedefli" olduğunu söylüyor. Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ise, bombalı aracı kullanan saldırganın önce parlamentoya ve başbakanlık ofisine yöneldiğini, ancak burada güvenliğin çok sıkı olduğunu görünce otel önünde aracı havaya uçurduğunu açıkladı. Saldırı, yeni Devlet Başkanı Ali Asıf Zerdari’nin yemin ederek göreve başlamasından hemen sonra gerçekleşti.

Daha önce iki kez daha saldırıya uğrayan 6 katlı, 300 odalı otelde önceki gün ölenler arasında, Çek Cumhuriyeti’nin İslamabad Büyükelçisi Ivo Zdarek (47) de var. Danimarkalı bir diplomattan da haber alınamıyor, ancak yanmış cesetlerin teşhis edilme süreci bitmedi. Yaralanan 250 kişi arasında da çok sayıda yabancı bulunuyor. 

hurriyet



Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,539 µs