13 bebek yaşamını yitirdi! | " /> 13 bebek yaşamını yitirdi! | "/>

En Sıcak Konular

Bir günde 13 bebek yaşamını yitirdi!

22 Eylül 2008 09:28 tsi
Bir günde 13 bebek yaşamını yitirdi! İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün gece 11 saat içinde 12 bebek yaşamını yitirdi. Akşam saatlerinde gelen bir ölüm haberiyle birlikte ölü bebek sayısı 13'e yükseldi...

Ege Bölgesi'nin en büyük hastanelerinden olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'ndeki bebek ölümleri dün gece saat 20.00 ile bu sabah saat 07.00 arasında gerçekleşti.

Ölen bebeklerin 800- 1200 gram ağırlıklarında pramatüre ve immatüre bebekler oldukları öğrenildi.

İzmir Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bebek ölümlerinin nedenini saptamak için Yeni Doğan Ünitesi ve hastaneden örnekler alınarak laboratuvarda incelendiğini söyledi.

Laboratuvar sonuçlarının beklendiğini söyleyen yetkililer, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen bilimsel heyet ve müfettişlerin inceleme başlattığını sözlerine ekledi.

İzmir Sağlık Müdürlüğü'nün bu açıklamasından sonra bir bebek ölümü daha geldi. Böyle ölen bebeklerin sayısı 13'e yükseldi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bebek ölümlerinin hastane enfeksiyonundan kaynaklanmış olabileceği iddia edilirken, olay sağlık camiasında şok etkisi yaptı.

Ölen bebek sayısı 13'e yükselirken İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da ölümlerle ilgili soruşturma başlattı.

Hastanenin dün geceden itibaren yaşamını yitiren ilk beş bebeğin ölümünü normal olarak değerlendirip, cenazelerini ailelerine teslim ettiği, daha sonra peşpeşe ölümlerin yaşanması üzerine diğerlerinin ölü 7 bebeğin önce hastanede tutulduğu daha sonra da İzmir Mezarlıklar Müdürlüğü'ne götürüldüğü anlaşıldı.

Ölen son bebeğin de Mezarlıklar Müdürlüğü'ne getirileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten nöbetçi savcı, konunun kendilerine bugün saat 18.00 sıralarında İzmir Emniyeti tarafından iletildiğini, daha önce bilgilerinin olmadığını belirtti.

Ailelerine teslim edilen beş bebeğin toprağa verilip verilmediğinin araştırıldığı, defnedildilerse otopsi için mezarlarının açılmasının gerekebileceği belirtildi.

Vali Kıraç: "Araştırma sonucu belli olacak"

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bebek ölümlerinin nedeninin teknik ekibin araştırması sonucunda belli olacağını söyledi.

Cahit Kıraç, yaptığı açıklamada, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde tedavi gören 12 bebeğin yaşamlarını yitirmesinin üzücü olduğunu, konunun heyet tarafından incelendiğini kaydetti.

Kıraç, Sağlık Bakanlığı'ndan, olayın nedeninin belirlenmesi için teknik ekip istediklerini ifade ederek, "12 bebek hayatını kaybetti. Üzücü bir hadise tabii. Bebeklerden numuneler alındı. Hangi sebepten olduğu teknik ekibin araştırması sonucunda belli olacak. Yarın konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapılacak" dedi.

Ölüm nedenlerinin araştırılması amacıyla İzmir'deki üniversitelerden gelen öğretim üyelerinden oluşan bir ekip hastanede inceleme yapacak.

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, ölen bebek sayısının 13 olduğunu belirterek, araştırmaların devam ettiğini kaydetti.

cnnturk



Bu haber 257 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,473 µs