En Sıcak Konular

Ergenekon'un yeni silah depoları mı var?

22 Eylül 2008 08:21 tsi
Ergenekon'un yeni silah depoları mı var? Kafayı çekince silah depolarını bir bir anlattı! Savcı o şahsın kimliğini emniyete sordu. İşte cevap...

Kars Cumhuriyet Başsavcısı'na gönderilen imzasız bir mektup, Ergenekon'un yeni silah depolarının olabileceğini ortaya çıkardı. Mektupta bir yarbayın, "Elimde kullanıma hazır çok sayıda silah ve patlayıcı var" dediği iddia edildi.

Ergenekon iddianamesinin 234. delil klasöründe yer alan belgelere göre 10 Ekim 2007'de Kars Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık gibi üst düzey devlet kurumlarına isimsiz bir ihbar mektubu gönderildi. Mektupta, ihbarcının bir subaya 'Glock' silah temin edilmesinde yardımcı olduğu öne sürüldü.

KARGAŞA HAKİM OLACAK

Silah bulma gayesiyle subayla arasındaki iş ilişkilerinin ilerlediğini belirten ihbarcı, içki içmek için birkaç kez bir araya geldiklerini subayın başta anlattıklarına inanmadığını belirttiği mektubunda, şunları söyledi:

"Bu içki alemlerinde farkında olmayarak bana;

1- İlgili tabancanın seri numarasının kazıtarak, güzel ve özel işlerde kullanacağını..

2- Elinde kullanıma hazır muhtelif silah ve patlayıcılar olduğunu

3-Kendisinin sıradan bir asker olmadığını, zaman zaman yukarıdan bazıları ile irtibatlı olduğunu ve emirlerini beklediğini

4- Ve ileride ülkede kargaşa ortamının hâkim olacağınından bahsetti. Kendisini Yarbay A.G.O. olarak tanıtmıştı. İstanbul'daki görevinden sonra Kars'a gideceğini söyledi."

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı, ihbar mektubunu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. İhbar mektubunda adı geçen yarbayın kimlik bilgilerinin doğru olup olmadığını, ayrıca Ergenekon tutuklusu Muzaffer Tekin'in ajandasında telefon numarası yazan yarbay olup olmadığının araştırılmasını isteyen Savcı Zekeriya Öz, çeşitli kurumlara davetiye gönderdi. 24 ve 26 Kasım 2007 tarihli tutanaklarda savcı Öz'e cevap veren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Selim Kutkan, ihbar mektubunda yarbay olduğu iddia edilen A.G.O.'nun asker olabileceğini doğruladı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yazısında, yarbayın Muzaffer Tekin'in yerine Astsubay Oktay Yıldırım'la bağlantısına dikkat çekildi.

Savcı Öz'e gönderilen cevabi yazıda, yolcu sorgulaması yapılan yarbayın, bazen Adana İncirlik Askeri Havalimanı ile Ankara Etimesgut Askeri Havalimanlarından yurtdışına çıkış yaptığı ve İstanbul'da Kara Harp Akademileri Komutanlığı'nda görevli olduğu iddia edildi.

YILDIRIMLA KONUŞMUŞ

Polis müdürünün savcı Zekeriya Öz'e gönderdiği yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"Halen tutuklu bulunan Oktay Yıldırım yakalandığında üzerinden ele geçen cep telefonlarında, 'GÖ.. Binbaşı' isimli kişinin karşısında bulunan cep numarasının, ihbarda adı geçen yarbayın eşi N.O. adına kayıtlı olduğu ve adresinin Harp Akademileri Komutanlığı olduğu tespit edilmiştir. Yarbayın, eşinin telefonunu kullandığı ve bu numaranın da Oktay Yıldırım'ın cep telefonundan çıkması üzerine bu iki şahsın birbirleriyle irtibatlı oldukları değerlendirilmektedir. Ayrıca yarbayın cep telefonu adresini Harp Akademileri Komutanlığı olarak vermesi, yurt dışı giriş-çıkışlarda askeri havaalanlarını kullanmış olması sebebiyle bu kişinin asker olduğu değerlendirilmektedir."

bugün



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,986 µs