En Sıcak Konular

Hollandalı polisler 'özel görev' için Türkiye'de

21 Eylül 2008 17:55 tsi
"Geceyarısı Ekspresi" filminin neden olduğu olumsuz imajı bağ bozumuyla yıkılacak.

Hollanda'nın ilk Türk polisi olan Emniyet Müdürü Mahmut Kaptan, ''Geceyarısı Ekspresi'' filminin neden olduğu olumsuz imajı düzeltmek için meslektaşlarını memleketine davet etti.

23 yıllık polis olan 4 çocuk babası Mahmut Kaptan (42), Hollanda'da görev yapan 14 emniyet müdürü ve 2 savcı ile eşlerini, Kapadokya bölgesine davet etti. Misafirlerini Nevşehir'de doğup büyüdüğü Ortahisar Beldesine getiren Kaptan, konuklarıyla birlikte bağ bozumu yaptı.

Hollanda'nın Groningen kentinde görev yapan Kaptan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar önce Türkiye'nin imajının, uluslar arası arenada sarsılmasına yol açan Geceyarısı Ekspresi filminin Hollanda'da ve Avrupa ülkelerinde Türkiye'nin hep yanlış tanınmasına yol açtığına şahit olduğunu anlattı.

Filmin yarattığı olumsuz imajı silmek için 5 yıl önce bir şeyler yapmaya karar verdiğini ifade eden Kaptan, Türkiye'yi doğru tanıtabilmek için 5 yıldır Hollanda'da görev yapan meslektaşlarını memleketine davet ettiğini bildirdi.

Bu yıl, 14 emniyet müdürü ile 2 savcıyı eşleri ile birlikte memleketinde ağırlayan Kaptan, şunları söyledi:

''İlk kez 5 yıl önce 40 meslektaşımı eşleri ile birlikte davet ederek Kapadokya'yı gezdirmiştim. Bu sayede onlara Türk insanı ile kaynaşmaları, sohbet etmeleri, Türkiye'yi ve Türk insanını ve kültürünü tanımaları imkanı sağlamıştım. O günden beri her yıl iznimi geçirmek için geldiğim memleketime Hollanda'dan konuklar davet ediyorum. Bu yıl da Hollanda'nın 6 büyük vilayetinden 14 emniyet müdürü ve 2 savcı ile eşlerine İstanbul, İzmir, Denizli, Antalya ve Kapadokya'yı gezdirdim. Son olarak misafirlerimi kendi baba evime getirerek burada ağırladım. Bazı misafirler, geçen yıllarda da Kapadokya'ya gelmişti, bazıları ise Türkiye'yi ilk kez görüyor. Onlarla birlikte üzüm bağlarının bozumuna katıldık. Birlikte çalışıp üzüm topladık. Misafirlerimin eşleri, bölge kadınlarının giydiği şalvar ve yemeni giydi. Erkek konuklar da bazı yöresel kıyafetlerden giydi. Değişik bir atmosferde kültürümüzü tanıtmaya çalıştık.''

Önümüzdeki yıl şimdiden kendisine talepte bulunan valilerden, siyasetçilerden, sendikacılardan ve yine meslektaşlarından oluşan yaklaşık 50 kişilik bir grubu Kapadokya'ya getirmeyi planladığını kaydeden Kaptan, ''Geceyarısı Ekspresi filminin dünyada yaptığı yankıyı ve Türkiye'nin imajını bozduğunu gördüğümde bir şeyler yapmaya karar vermiştim. Bu kararım doğrultusunda, Türkiye'yi Hollanda'daki meslektaşlarıma sadece anlatmakla kalmayıp, aynı zamanda onlara ülkemizi yaşatmam gerektiğini düşündüm. Onlar Türkiye'yi yaşamalı, görmeli ve bilmeli ki bizleri daha iyi anlayabilsinler. Bunun için her yıl memleketimde Hollandalı misafirlerimi ağırlamaya devam edeceğim'' diye konuştu.

Hollanda'dan gelen emniyet mensupları ise Hollanda'da iyi tanıdıkları Mahmut Kaptan'ın doğup büyüdüğü yerleri de görmek istediklerini anlattılar. Kaptan'ın ev sahipliğinde Türkiye'nin tarihi ve turistik merkezlerini ziyaret etme fırsatı bulduklarını söyleyen konuklar, aynı zamanda Türk kültürünü ve Türk insanını da yakından tanıma imkanı bulmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

haberturk



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,492 µs