En Sıcak Konular

Ümit Özat için şok rapor

21 Eylül 2008 16:25 tsi
29 Ağustos'ta FC Köln'ün Karlsruhe ile oynadığı maçta fenalaşarak yere yığılan Ümit Özat, takım doktoru tarafından Temmuz ayında kendisine kalp ritm bozukluğu teşhisi konulduğunu açıkladı.

Ümit, Alman ''Der Spiegel'' dergisinde yer alan haberde, FC Köln'ün 3 takım doktorundan biri olan Jürgen Böhle'nin Temmuz ayında sezonun başındaki zorunlu sağlık kontrolleri sırasında kendisinde kalp ritm bozukluğunu teşhis ettiğini ve bunun üzerine Köln'deki bir kalp uzmanına gönderdiğini belirtti.

Kalp uzmanın kendisinde dikkat çekecek bir şey bulamadığını ve sadece diş çürüklerini gidermesini tavsiye ettiğini ifade eden Ümit, bu tavsiyeye uyduğunu ve söz konusu maça kadar kalbinin kontrol edilmediğini söyledi.

Ümit, her karşılaşma öncesi takım doktorunun yanından geçerken kalbinde bir şey olup olmadığını sorduğunu, doktorun da her zaman kendisine ''problem yok'' cevabı verdiğini kaydetti.

Haberde, daha önce bu anlatılanların konuşulmadığı, kulübün, tecrübeli futbolcunun sadece profesyonel hayatındaki bazı kurallara uymadığı izlenimi bıraktığını, takım doktoru Paul Klein'in kulübün internet sayfasına Ümit'in bu durumunun 'çok az yemek yediği veya çok az su içtiğinden kaynaklanabileceği' yönünde açıklama yaptığı hatırlatıldı.

Ümit'in fenalaştığı karşılaşmada dakikalarca yerde yattığı sırada teknik direktör Christoph Daum'un göz yaşlarını tutamadığı belirtilen haberde, ancak Daum'un yaz dönemi öncesinde Ümit'e kilo vermesini söylediğini, Ümit'in de Türkiye'den Köln'e döndüğünde 8 kilo kaybettiği ifade edildi.

Ümit, düştüğü durumdan dolayı bir suçlu aramadığını, yılın başında ateşi olmasına rağmen ara vermeme kararı aldığını belirterek, ''Bu hata ise, o zaman bu benim hatamdır'' dedi.

Haberde, Hannover'deki hastanede teşhis ettikleri kalp kası iltihabı bulgularını ABD'de incelettiren Ümit'in yeniden futbol oynamak istediği belirtildi.

Köln'de yayınlanan ''Express'' gazetesine açıklama yapan doktor Böhle, ''Ümit öyle söylemişse, o zaman yanlış değildir'' şeklinde konuştu.

Saarbrücken üniversite hastanesi doktoru Wilfrid Kindermann, bir sporcunun grip olması durumunda antrenmanlara çıkmayarak ara vermesi gerektiğini, her türlü sportif çabanın virüsün kalpte kalmasına yol açabileceğini kaydetti.

 



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,900 µs