korkunç planı | " /> korkunç planı | "/>

En Sıcak Konular

İsrail'in korkunç planı

21 Eylül 2008 16:03 tsi
İsrail'in korkunç planı İsrail'in, 2020'ye kadar Kudüs'teki tüm Filistinlilerin tasfiyesini hedefleyen bir plan yaptıkları ortaya çıktı.

Mescidi Aksa'yı ortadan kaldırmayı planladıkları deşifre olan İsrail Yönetimi'nin, Kudüs'le ilgili tehlikeli bir planı daha olduğu ortaya çıktı.

İsrail Yönetimi, Mescid-i Aksa'yı ortadan kaldırma amaçlı sinsi ve tehlikeli planlarını tüm belgeleriyle birlikte gün yüzüne çıkaran ve bu yüzden işgal devletinin hedefi olan, muhtelif baskılara ve şiddet uygulamalarına maruz kalan son olarak da kurmuş olduğu el-Aksa Müessesesi kapatılan Raid Salah, şimdi de 2020 yılına kadar Eski Kudüs'teki tüm Filistinlilerin tasfiyesini hedefleyen tehlikeli bir planı açığa çıkardı.

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde faaliyet gösteren İslâmî Hareket'in lideri olan Şeyh Râid Salah işgalcilerin kendisine yönelik tüm baskılarına ve tehditlerine rağmen onların tehlikeli oyunlarına ve planlarına karşı kararlı mücadelesini sürdürmekten vazgeçmiyor. Şimdi de Kudüs'teki Filistinli varlığı tümüyle yok etmeyi hedefleyen bir planlarını açığa çıkararak ona karşı mücadele başlattı.

Râid Salah, ortaya çıkarılan bu son planın işgalcilerin Kudüs'le ilgili en tehlikeli planları olduğuna dikkat çekti. Planın birinci merhalesinde Doğu Kudüs olarak da adlandırılan Eski Kudüs kısmındaki Filistinli nüfusun tamamen tasfiye edilmesi hedefleniyor. İkinci merhalesinde ise 2050 yılına kadar tüm Kudüs'teki Filistinli nüfusun tasfiyesi ve böylece bu kutsal şehrin salt Yahudi şehri haline getirilmesi amaçlanıyor.

Planın amacına ulaşması için muhtelif taktiklere başvurulması öneriliyor. Bunların başında da kimliklerin alınması, çok basit gerekçelerin sürgün için değerlendirilmesi, evlerin yıkılması ve arazi gaspı yer alıyor.

Plan hakkında Qudspress Haber Ajansı'na bilgi veren Râid Salah, işgal devletinin Kudüs'teki Yahudileştirme planlarını uygulamak için öncelikle gayrimenkullerin Yahudi mülkiyetine geçmesine ağırlık verdiğine bunun için de Filistinlilere ait evleri yıkma ve arazileri gasp etme uygulamalarına sıkça başvurduğuna dikkat çekti. Şeyh Salah işgal devletinin ayrıca etnik temizlik metodunu yaygın bir şekilde kullandığını ve Kudüslülerin orada ikamet etmelerine imkân veren kimliklerini çok basit gerekçelerle aldığını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi/dunyabulteni

 



Bu haber 916 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,373 µs