En Sıcak Konular

Akman istifa mı ediyor?

21 Eylül 2008 13:34 tsi
Akman istifa mı ediyor? 
Adı Deniz Feneri e. V davasına karışan RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın yakın çevresine istifa kararı aldığını, ancak CHP’li üyelerin baskısıyla istifa etmiş görüntüsü vermemek için bir süre daha bekleyeceğini söylediği ileri sürüldü.

Adı Deniz Feneri e. V davasına karışan RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın yakın çevresiyle yaptığı görüşmelerde, görevi bu koşullarda yerine getiremeyeceği gerekçesiyle istifa kararı aldığı öğrenildi. Ancak Akman, CHP’li üyelerin baskısıyla istifa etmiş görüntüsü vermemek için bir süre daha bekleyeceğini dile getirdiği bildirildi.
 
Alınan bilgiye göre Akman'ın görevinden bir süre sonra istifa edek. Akman’ın yakın çevresiyle yaptığı istişarede, “Üyelikten istifa edeceğim; ancak CHP’li üyelerin baskısıyla olduğu izlenimi vermemek için bir süre daha bekleyeceğim” dediği öğrenildi. Akman’ın, istifa kararında adının Deniz Feneri e.V iddialarına karışmış olmasının yanı sıra önümüzdeki dönem TBMM'de görüşülecek olan RTÜK Yasası’nda hükümeti zora sokmak istememesinin de etkili olduğu belirtildi. Akman'ın yakın çevresine, "Bu tartışmalı ortamda RTÜK yasasını Meclis'ten geçirmek çok zor, hükümeti de sıkıntıya sokarız" dediği öğrenildi. Akman'ın istifa için bir zamanlama yapmayı planladığı, Deniz Feneri iddiasıyla başlayan tartışmalı ortamın soğumasını beklediğini söylediği öğrenildi.

“İSTİFA ETMEK BAZEN MEYDAN OKUMAKTIR”
Akman’ın istifasını isteyeceği; ancak CHP’Li üyeler nedeniyle olmuş izlenimi vermemek amacıyla bir süre daha bekleyeceği iddialarına RTÜK’ün CHP’li üyesi Şaban Sevinç, “İstifa etmek suçu kabul etmek demek değildir. Bu anlama gelmeyebilir. Eğer suçlu değilseniz, 'ben aklanacağım arkadaş' diyerek yürekli bir şekilde istifa edebilirsiniz. İstifa etmek bazen meydan okumaktır” dedi. Sevinç, şunları söyledi:

"Bu kadar ağır iddialar karşısında korkup koltuğa yapışmak ve RTÜK’ü bu şaibelerin gölgesinde çalışılamaz bir duruma sokmak bir marifet değildir. Böyle durumlarda kendisine güvenen cesur insanlar şerefli bir şekilde istifa eder. İstifa etmek suçu kabul etmek demek de değildir. Bu anlama gelmeyebilir. Eğer suçlu değilseniz, 'ben aklanacağım arkadaş' diyerek yürekli bir şekilde istifa edebilirsiniz. İstifa etmek bazen meydan okumaktır. Şahsen kişisel bir husumetim yok. Böyle bir husumetim var da ondan dolayı istifa etmesini istiyor değilim. Ortada RTÜK’ü derinden sarsan ağır iddialar var. Bu nedenle istifasını istiyoruz.”

gazeteport



Bu haber 314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,199 µs