En Sıcak Konular

Otel saldırısında Çek büyükelçi de öldü

21 Eylül 2008 11:50 tsi
Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, başkent İslamabad'da dün akşam Marriott oteline düzenlenen intihar saldırısında 53 kişinin hayatını kaybettiğini, ölenler arasında Çek Cumhuriyeti'nin İslamabad büyükelçisinin de bulunduğunu açıkladı.

Arama ve kurtarma ekipleri, saldırıdan yaklaşık 13 saat sonra bu sabah şiddetli bir patlamanın meydana geldiği ve yıkılma tehlikesi bulunan 6 katlı otele ilk kez girdi.

Başbakan Gilani, daha önce kayıp olduğu açıklanan Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Ivo Zdarek için, "Çek büyükelçisi de ölenler arasında, kimliği teşhis edildi" dedi. Gilani, son belirlemelere göre ölü sayısını 53 olarak verdi.

YABANCILARIN DURUMU

Almanya Dışişleri Bakanlığı, saldırıda biri ağır en az 7 Alman vatandaşının yaralandığını açıklarken, yaralı Almanların ölüm tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

Danimarka Dışişleri Bakanlığı, saldırıya uğrayan otelde Danimarka vatandaşlarının bulunduğunu ve ilk belirlemelere göre birinin yaralandığını açıkladı.

Pakistan güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri, ölenler arasında bir Amerikalının bulunduğunu ve çok sayıda yabancının saldırıda yaralandığını belirttiler.

Pakistanlı itfaiye ekipleri ve askerler bütün gece, patlamanın ardından büyük bir yangının çıktığı binadaki alevleri söndürmeye çalışırken, bu sabah otele giren kurtarma ekipleri harabe haline gelen 300 odalı ve 6 lokantalı dev otelin yıkılma tehlikesi bulunmasından ötürü fazla ilerleyemedi.

EL KAİDE İZİ

Saldırıyı soruşturan Pakistanlı savcı, korkunç saldırıyı henüz üstlenen olmasa da, bunun El Kaide örgütünün izlerini taşıdığını bildirdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen savcı, 500 kilodan fazla patlayıcının kullanıldığı saldırının El Kaide işaretini taşıdığını belirterek, "Bu saldırı açıkça El Kaide tarzı bir saldırı ve geçen martta Lahor'da Federal Soruşturma Ajansına (FIA) yönelik saldırıya benziyor" dedi.
 
aa



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,173 µs