En Sıcak Konular

KPSS heyecanı bugün !

21 Eylül 2008 09:46 tsi
ORTAÖĞRETİM ve önlisans mezunların katılacağı KPSS bugün 81 ilde yapılıyor.

KPSS sınavı heyecanı başladı
Ortaöğretim ve önlisans mezunların katılacağı KPSS bugün 81 ilde yapılıyor. İki ayrı oturumda yapılacak sınava ortaöğretim düzeyindekiler 09.30'da, önlisans düzeyindekiler ise 14.30'da başlayacak. Sınav süresi 150 dakika olacak. Ortaöğretim mezunları için olan oturuma 1 milyon 483 bin 765 kişi, önlisans mezunlarının katılacağı oturuma 373 bin 923 kişi katılacak. Sınav süresi 150 dakika olacak.

5 YILDA 7 MİLYON
Adayların yanlarında giriş belgesi, nüfus cüzdanı ve bir fotoğraf getirmeleri gerekirken, cep telefonu olan adaylar binalara alınmayacak. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ise KPSS’ye 5 yılda 7 milyon kişinin başvurduğunu açıkladı. 2008 yılında bu rakam 2 milyon 508 bin 379 oldu.

Deprem tadilatı nedeniyle kapalıyız
BUGÜN yapılacak KPSS öncesi çarpıcı ihmal. Devlet memuru olabilmek için bir yıldır sınava hazırlanan Aytaç Duran’a (33) ÖSYM’den gelen belgede Bayrampaşa’daki Osmangazi İlköğretim Okulu’nda sınava gireceği bildirildi. Duran, sınav yerini görmek isteyince ilginç bir durumla karşılaştı. Çünkü deprem güçlendirilmesi amacıyla tadilata alınan okul ağustos ayından bu yana kapalıydı.

ADAYLAR NE YAPACAK
Silivri’de bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalıştığını söyleyen Aytaç Duran, “ÖSYM ne yapmaya çalışıyor. Geleceğimle oynuyor” diyerek isyan etti. ÖSYM’ye durumunu bildirdiğini söyleyen Duran şöyle konuştu: ‘Sınav giriş kartında bildirilen okulda tadilat var’ dedik. “Aaa ! Evet okulda tadilat varmış’ dediler. Ama bana yeni bir sınava giriş kartı göndermek yerine, eski giriş kartımı Üsküdar’daki ofislerinde değiştirmemi istediler. Çalışıyorum, işimden izin alıp Üsküdar’a gitmem mümkün değil. Hem kendileri hata yapıyor hem de faturayı bize çıkarıyorlar. Bugün sınav var ama ÖSYM lütfedip yeni sınav yerimi bildirmedi.” Bir yıllık çabasının heba olduğunu belirten Duran “Benim gibi birçok kişi tadilattaki okula gidip, sınav olmadığını öğrenecek. Yazıklar olsun” diye isyan etti.

akşam



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,642 µs