Genç subaylar cezaevinde! | " /> Genç subaylar cezaevinde! | "/>

En Sıcak Konular

Genç subaylar cezaevinde!

21 Eylül 2008 09:02 tsi
Genç subaylar cezaevinde! Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 teğmen ile 1 askerî öğrenci, 'terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak askerî cezaevine gönderildi. Genç subaylar, 'Karargâh Evleri'ne komutanlarının bilgisi dahilinde gittiklerini söyledi.

Ergenekon soruşturmasının son operasyonunda gözaltına alınan 5 muvazzaf teğmenden 4'ü ve bir askerî öğrenci 'terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak Hasdal Askerî Cezaevi'ne gönderildi. Subaylardan biri, savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Muvazzaf askerlere de sıçrayan Ergenekon operasyonunda son tutuklamalar dün gece yaşandı. 7. dalgada gözaltına alınan 5 teğmen ile 1 askerî öğrenci, dün adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla önceki gün çeşitli illerde gözaltına alınarak İstanbul Merkez Komutanlığı'na getirilen zanlılar, ilk olarak Beşiktaş'taki İnzibat Komutanlığı'na gönderildi. Buradaki işlemleri tamamlanan ve sivil giyimli oldukları görülen subaylar, yine sivil kıyafetli inzibatlar tarafından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Hakim ve savcıların kullandığı kapıdan adliyeye alınan 6 kişi, savcılık katına çıkarıldı. Sabah 10.30 sularında askerî öğrenci Yaşar Tozkoparan ve iki teğmen;15.30'da da diğer 3 teğmen Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Zanlı askerlerin savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Ali Pekgüzel tarafından alınan ifadeleri gün boyu devam etti. Askerlerin iki gün boyunca tutuldukları İstanbul Merkez Komutanlığı'nda ifadelerinin alınmadığı öğrenildi.

Sorgulanan teğmenlerden M. Ali Çelebi, Eren Mumcu, Noyan Çalıkuşu, Hasan Hüseyin Uçar ve Harp Okulu öğrencisi Yaşar Tozkoparan gece 22.30 sularında 'terör örgütüne üye olmak' suçlamalarından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Subaylardan biri ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Zanlıların hepsi cezaevine gönderilirken, hakim, tutuklama kararında, sanıkların kaçma ihtimalini de göz önünde bulundurdu. Ergenekon savcıları teğmenlere, Karargâh Evleri'nde yaptıkları toplantıları da sordu. Sanıkların avukatı Yusuf Erikel, müvekkillerinin söz konusu toplantılara komutanlarının bilgisi dahilinde katıldıklarını söylediklerini belirtti.

Teğmenlerin avukatı Yusuf Erikel, tutuklama sonrası yaptığı açıklamada müvekkillerinin tamamen suçsuz olduklarını ileri sürdü. TSK'nın dünyanın en büyük ordusu olduğunu söyleyen Erikel, "Askerin içinde nasıl terör örgütü olabilir. Bu teğmenlerden biri tankçı, biri havacı, biri pilot, bir diğeri terör timinde görevli. Bunların terör örgütü üyesi olması güç bir durum. Askerler bunu fark etmeyecek mi? Şaban Dişli'lerin nasıl sahibi varsa bu beş teğmenin de sahibi çıkar inşallah. Şu saatte genelkurmay bakanı, merkez komutanları da uyumuyordur." diye konuştu. Erikel, 'darbe planları var mıydı' sorusuna ise ilginç bir cevap verdi; "Türkiye'de ne zaman darbe planı yapılmış da darbe olmamış. Teğmenler mi darbe yapacaktı? Daha yeni göreve başladılar."

Toplantılardan komutanların haberi var

Ergenekon savcılarının teğmenlere, Kemal ve Neriman Aydın kardeşlerle Karargah Evleri'nde yaptıkları görüşmeleri de sordukları öğrenildi. Sanıkların avukatı Erikel, müvekkillerinin söz konusu toplantılara komutanlarının bilgisi dahilinde katıldıklarını söylediklerini aktardı. MİT, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği raporda, 'Karargâh Evleri Projesi'nin tüm detaylarına yer veriliyor. Karargâh Evleri, İşçi Partisi ve Alevî kesimin yanı sıra bazı TSK mensupları ve memurlarının da katılımıyla 'emperyalistlerle, cumhuriyet karşıtları ile mücadele' amacıyla Doğu Perinçek tarafından kuruluyor.
 
zaman



Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,140 µs