Türkiye kadar para | " /> Türkiye kadar para | "/>

En Sıcak Konular

Bankalarına Türkiye kadar para

20 Eylül 2008 22:21 tsi
Bankalarına Türkiye kadar para
ABD’nin kurtuluşu için hazırlanan önlemler paketinin maliyeti belli oldu. ABD'nin krizden kurtulmak için oluşturduğu 700 milyar dolarlık önlem paketi, Türkiye'nin geçtiğimiz yılki GSMH'nı geçiyor.

İlk etapta sorunlu olarak tespit edilen mortgage kredileri kurtarılmasının ön görüldüğü programda maliyet Türkiye’nin geçtiğimiz yıl hesaplanan 650 milyar dolarlık Gayri Safi Milli Hâsılasını geçiyor. Büyük buhrandan bu yana yaşanan en büyük krizini ABD’ye maliyeti 700 milyar dolar.

Birleşik Devletlerin finans enstitüsü tarafından gelecek iki yıl süresinde üstleneceği ulusal borçların toplamı 11 trilyonu buluyor.

ABD Başkan Bush Beyaz Saray’da yaptığı konuşmasında Kongre’nin sorunun çözümüne ineceğini ilk etapta faturaları ödeyeceğini açıkladı.

Bush yönetimi, batık kredilerin bankalar ve diğer finans kuruluşlarından devralınması konusunda kendisine yeni yetkiler verilmesi için Kongre ile çalışmaları başlatırken, Bush, “Harekete geçmemenin riski, çok daha yüksek olabilir” dedi.

Cumhuriyetçi Başkan Bush’un planını ele almaya başlayan Kongrede çoğunluğa sahip Demokrat Parti’de bu önlemlere orta ve düşük gelir gruplarını ve işsizleri kapsayan bazı yardım programlarının eklenip eklenmemesi konusu da tartışılıyor.

Kongre kararları arasında oluşturulan komitelerden düzenli olarak enformasyon akışı da yer alıyor. Buna göre; bütçeler, vergiler, finansal servisler üç aylık periyotlarda komitelere bildirilecek. İlerleyen dönemde bu süreç altı aya çıkacak.

Geçtiğimiz Cuma günü Hazine Bakanı Paulson ve Fed Başkanı Bernake’nin çizdiği ekonomik görünüm; ABD’nin resesyon korkularının yersiz olamadığını sınıra çok yaklaşıldığını  ve acil önlem alınmasının şart olduğunu gösteriyor.

gazeteport



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,712 µs