En Sıcak Konular

Ergenekon savcısı Yeşil'in peşinde!

20 Eylül 2008 20:56 tsi
Ergenekon savcısı Yeşil'in peşinde! Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, emekli astsubay Hüseyin Oğuz'un ifadeleri üzerine Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın peşine düştü. Yüksekova çetesini ortaya çıkaran emekli Astsubay Hüseyin Oğuz’un ‘Yeşil Ankara’da yaşıyor’ açıklam

Ankara’da önceki gün yapılan Ergenekon’un 7. dalga operasyonunun, emekli Tuğgeneral Veli Küçük’le irtibatlı olduğu düşünülen Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım için yapıldığı öğrenildi.

POLİS OĞUZ’A GİTTİ

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, önceki gece emekli astsubay Oğuz’un bilgisine başvurdu. Oğuz’un polise Yeşil’e ulaşılması için bağlantılı bazı isimleri verdiği öğrenildi.

YEŞİL ESTETİK OLDU, ANKARA'DA YAŞIYOR

Aynı kapsamda Danıştay Sanığı ve Ergenekon davası tanıklarından Osman Yıldırım’a da Yeşil soruldu. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talimatıyla geçen hafta yeniden ifadesine başvurulan Yıldırım, Yeşil’i uzun yıllardır görmediğini kaydetti.

Yıldırım, bir dönem içinde bulunduğunu itiraf ettiği Ergenekon yapılanmasından edindiği bilgilere göre Yeşil’in hala hayatta olduğunu ve estetik ameliyat geçirdikten sonra Ankara’da Jandarma mıntıkasında olan semtte ikamet ettiğini sözlerine ekledi.

Ayrıca geçen ay gözaltına alınan JİTEM’in kurucusu emekli albay Arif Doğan’a da Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ile ilgili sorular yöneltildiği belirtildi.

YEŞİL KİMDİR?

Kontrgerilla elemanı Yeşil'in gerçek adı Mahmut Yıldırım'dır.  Bingöl, Solhan ilçesi Dicnik Köyü'nde 1951 yılında doğdu. MHP kökenli, 1973'te Bingöl Genç İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kullanıldı ve ilişki aynı yıl MİT Tatvan Bölge Müdürlüğü'ne devredildi.

MİT ADINA ÇALIŞTI

Kasım 1975'te askerden geldikten sonra Milli Görüş hareketi içinde MİT adına çalıştı. Yıldırım, Elazığ'da 1977'de Etibank Ferro Krom tesislerinde puantör olarak göreve başladı. İşlemleri 20938 sicil numarası üzerinden yapılıyordu.

SUSURLUK'TAN SONRA İLİŞKİLERİ ORTAYA ÇIKTI

Tam dört yıl sonra farklı bir göreve soyunup, farklı bir isimle anılmaya başladı. Yeni adını gözlerinin rengi olan "Yeşil"den aldı.

Susurluk kazasından sonra ortaya dökülen ilişkiler, pek çok cinayetin tetikçisi olduğunu ortaya koydu. Herkes Yeşil'den söz etti ancak bulunamadı. Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz, aldığı bilgileri aktarırken Yeşil'in öldürüldüğünü söyledi.

ÖLDÜ DENDİ AMA AKIN BİRDAL'I VURDU

Ancak kısa bir süre sonra Yeşil, İHD Başkanı Akın Birdal'ı vuranların arkasındaki isim olarak ortaya çıktı. Daha sonraki bilgiler Yeşil'in hala hayatta olduğunu ortaya koydu. Susurluk Raporu'nda da Yeşil'e 12 sayfalık özel bir yer ayrıldı.

CEM ERSEVİR'İN TETİKÇİSİ

JİTEM subayı Ahmet Cem Ersever'in öldürülmesinden, Güneydoğu'daki pek çok faili meçhul cinayete kadar sayısız olayda tetikçilik yaptığı belirlendi. Hatta Abdullah Öcalan'ın Suriye'de öldürülmesi için görevlendirilen ekipte de yer aldığı öne sürüldü.

Afyon Cezaevi'nde öldürülen Sabancı suikastı sanıklarından DHKP - C'li Mustafa Duyar'ı Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği'nden alıp getiren ekipte onun da adı sayıldı. Ancak istihbarat birimlerinin kamuoyuyla pek de paylaşmadığı kanıya göre, aslında "Yeşil" tek bir kişinin değil, birden fazla görevlinin kullandığı ortak kod adı.

MEHMET EYMÜR'ÜN TEDAVİ ETTİRDİĞİ ÖNE SÜRÜLÜYOR

Ankara'da bir pavyonda eğlenirken olay çıkarttığı için gözaltına alınan, götürüldüğü Emniyet Müdürlüğü binasında Orhan Taşanlar ve ekibi tarafından kaburgaları kırılana kadar dövülen Yeşil'i polisin elinden alan ve MİT'te tedavi ettiren kişinin Mehmet Eymür olduğu öne sürüldü.

Üzerinde taşıdığı telefonla aradığı yerler arasında resmi kurumların yanı sıra Abdullah Çatlı, Sami Hoştan, Sedat Peker gibi isimler de bulunuyor. Mesut Yılmaz'a Budapeşte'te yumruk atanlar da Yeşil'in telefonundan arananlar arasında yer alıyor.

YAŞAYIP YAŞAMADIĞI BİLİNMİYORDU

Yeşil adının korkuyla anılması Susurluk çetesi tarafından tahsilat amacıyla kullanıldı. Susurluk çetesinin tehditle para topladığı kişileri arayan hep Yeşil idi. Ömer Lütfü Topal'ın öldürülmeden önce para yatırdığı Ziraat Bankası Ankara Heykel Şubesi'ndeki hesabın sahibinin de Ahmet Demir kimliğini kullanan Yeşil olduğu ortaya çıktı.

Mahmut Yıldırım'ın izi uzun süredir bulunamadı. Yaşayıp yaşamadığı konusunda da net bir bilgi henüz yok.

star



Bu haber 891 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,042 µs