En Sıcak Konular

İslamabad: 60 ölü, 200 yaralı

20 Eylül 2008 20:47 tsi
İslamabad'da ölü ve yaralı sayısı artıyor... Pakistan'da beş yıldızlı bir otelin önünde meydana gelen patlamada 60 kişi öldü, 200 kişi de yaralandı.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bulunan 5 yıldızlı Marriot Otel'in önünde gerçekleşen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 60 kişi hayatını kaybetti, 200'ün üzerinde kişi yaralandı.

Olayda ölü sayısının artmasından endişe edilirken, ölenler arasında en az 7 yabancının da bulunduğu bildirildi. Patlamayla ilgili bir klinikten yapılan açıklamada yaralılar arasında ABD'li ve Danimarkalı diplomatların da olduğu iddia edildi

Pakistanlı üst düzey bir polis yetkilisi, "Bir otomobil otel önündeki barikata geldiğinde büyük bir patlama meydana geldi" dedi.

Polis şefi Eşger Rıza Gardazi, bomba yüklü bir aracın Marriott Oteli'ninin kapısına çarptığını belirterek, şu ana kadar 40 cesedin çıkarıldığını söyledi. Gardazi ölü sayısının artabileceğini bildirdi.

Otel içinde kurtarılmayı bekleyen insanlar bulunduğu, bunun için bir vinçin olay yerine getirildiği belirtildi.

Patlamada otelin büyük hasar gördüğü ve yanmaya başladığı, sokaktaki birçok aracın tahrip olduğu, onlarca metre uzaklıktaki binaların camlarının kırıldığı ve patlamanın şiddetiyle otelin önünde büyük bir çukur açıldığı bildiriliyor.

Mukhtar Ahmad adlı, ambulansla hastaneye kaldırılan yaralı bir görgü tanığı, olayla ilgili, "Otelin ana girişine yaklaşan bir araç gördüm, daha sonra bu araç havaya uçtu" dedi. Olayda ölü sayısının artmasından endişe edilirken, yaralılar arasında en az 3 yabancının da bulunduğu bildirildi.

Görgü şahitleri, patlama sonrasında otelin en az iki yerinde yangın çıktığını ve cadde üzerinde park etmiş en az 20 otomobilin tahrip olduğunu söylediler. Televizyonlarda, cesetlerin taşındığı gösterildi, ölü sayısı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Patlamayla otelin balo salonu tavanının çöktüğü, o sırada içeride iftar için 200-300 kişinin bulunduğu da gelen haberler arasında.

Yabancıların sıklıkla kullandığı otel daha önce de iki kez bombalı saldırıya uğramıştı. Ancak bugünkü saldırının çok daha büyük boyutlu olduğu belirtildi.

Patlamanın Pakistan'ın yeni Devlet Başkanı Zerdari'nin parlamentoda yaptığı konuşmasında, toprak bütünlüklerine yapılacak müdahalelere müsamaha göstermeyeceklerini açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Pakistan Devlet Başkanı Ali Asıf Zerdari, bugün erken saatlerde parlamentoda yaptığı konuşmasında ABD'nin Pakistan'da düzenlediği sınır ötesi operasyonları kastederek, "Terörle mücadele adı altında her türlü güç tarafından bağımsızlığımıza ve toprak bütünlüğümüze yapılan ihlallere müsamaha göstermeyeceğiz" diye konuşmuştu.

dünya bülteni



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,519 µs