En Sıcak Konular

Başhekim: Eruygur'un öldüğü iddiaları doğru değil!'

20 Eylül 2008 19:31 tsi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Nazım Mutlu, Şener Eruygur'un öldüğüne ve açıklamanın da yarın yapılacağını dair bazı haberlerin yayılması üzerine açıklama yaptı. "Bu söylentilerin aslı yok" diyen B

Prof.Dr. Nazım Mutlu saat 18.00'de arayanlara telefonla bu açıklamayı yaparken, Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 2'nci katındaki yoğun bakım ünitesine giriş çıkışlardaki kontrollerin sıklaştırıldı. Jandarma burada daha yoğun güvenlik önlemi alırken bu kata cep telefonuyla girilmesine de izin verilmiyor.

HASTANE ÖNÜNDE 'HEPİMİZ ERUYGUR'UZ' SLOGANLARI

Aynı zamanda ADD Genel Başkanı olan Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Kandıra F Tipi Cezaevi'nde düşerek beyin kanaması geçirmesi ve hala durumunun kritik olması nedeniyle toplantısını bugün İzmit'te gerçekleştiren ADD yöneticileri, Kocaelie Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde kınama gösterisi yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sina Akşin başlanlığındaki, sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle yaklaşık 1000 kişiye ulaşan kalabalık burada alkışlarla protestoda bulunurken, 'Hainler mecliste yurtseverler hapiste', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Hepimiz Şener Eruyguruz' sloganları atıldı.

Prof.Dr.Sina Akşin burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ergenekon soruşturmasına ne olacağına mahkeme karar verecek. Ama yürütülüş biçimi tam bir zulüm haline gelmiştir. Zulüm Türk insanın nefret ettiği bir durumdur. Türk adaleti, savcıları ve yargıçlarıyla büyük bir sınav veriyor. Bu zulüm Türk adaletine gölge vuruyor ve lekeliyor. Türk adaletini göreve çağırıyoruz. Ak Parti iktidarı ne zaman sıkışsa yeni bir tutuklama yapıyor. Deniz Feneri davasında hemen tutuklama yaptı. Eğer Şener Eruygur'a zulüm yapıp bu duruma düşürenler Atatürkçü Düşünceyi çökertmeyi düşünüyorlarsa yanılıyorlar. ADD'yi Muammer Aksoy ve arkadaşları kurdu ve yaşayacaktır."

TEHLİKELİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

ADD Kocaeli Şube Başkanı Bozkurt Uslu ise bazı internet sitelerinde öldüğünü ilişkin söylentiler çıkarılan Şener Eruygur'un tam aksine 72 saatlik kritik süreci atlattığını belirterek şu bilgileri verdi:

"Yoğun bakımda olduğu için tehlikeli süreç aynen devam ediyor. Kendisi en kısa süre içersinde başımızda olacaktır. Atatürk için, gelecek için bu savaş kazanılacaktır. Bu süreci yaratanlar ne yapacaklar? İnsanımıza şunu anlatın. Aydınlara olan güvenlerini kaybetmesinler. Genel Başkan gibi insanların cezaevlerinde ne işi var. Bu Türkiye'nin ayıbıdır. Bu süreçten Türkiye çok şey çıkartmalıdır. Yine başarıcağız ve başarmak zorundayız."

hürriyet



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,272 µs