En Sıcak Konular

'Anti-laik ortamın savunucusu değiliz!'

20 Eylül 2008 19:10 tsi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''antilaik bir ortamın savunucu olarak vasıflandırılmayı kabul etmelerinin asla mümkün olmadığını'' ifade ederek, ''Zira biz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin güvencesi olan bir AK

Başbakan Erdoğan, partisinin Adalar İlçe Teşkilatı'nın Anadolu Kulüp'teki kongresinde yaptığı konuşmada, ''Büyükada'yı, Heybeliada'yı, Burgazada'yı, Kınalıada'yı özellikle selamladığını'' ifade ederek, İstanbul'un bu güzel köşesini her zaman sevdiğini söyledi.

İDO'nun seferleriyle Adalar'ın hareketlendiğini ve daha önce su ihtiyacını denizden taşımacılıkla sağlayan Adalar'a, kendi dönemlerinde deniz altından su bağladıklarını anlatan Erdoğan, Adalar'ın ''dostluk, barış ve sükunet demek olduğunu'' dile getirerek, "Burada bunu bulursunuz. Adalar'daki birlik ve beraberlik, toplumsal barışa güzel bir örnektir. Türkiye, son 6 yıl içinde yarınları açısından son derece önemli bir kavşağı, muhtemel ki gelecekte önemi çok daha iyi anlaşılacak büyük kazanımlarla geçmiştir. Bu dönem zarfında, Türkiye, sadece üzerindeki kara bulutları dağıtmamış, adeta bir ayağa kalkma, kalkınma mücadelesinden alnının akıyla çıkmıştır. Bütün göstergeleri dibe vurmuş, insanlarına gelecek adına umut vermeyen bir ülke, bugün bütün küresel çalkantılara rağmen büyümesini, gelişmesini sürdüren bir istikrar ülkesi haline gelmiştir; gelmeye de devam edecektir" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa kendi dönemlerinde 4,5 yıllık bir iktidarın görüldüğünü kaydeden Erdoğan, ''Bizim kalkınmamızın iki sihirli kelimesi vardır: Bir güven, iki istikrar. Bu güven ve istikrar olmasaydı, aynen bizden önce olduğu gibi küresel sermaye başını döndürüp ülkeye bakmazdı'' diye konuştu.

Erdoğan, şöyle konuştu:

''Eğer şu malum kapatma olayı olmamış olsaydı, bu iki sihirli kelime gölgelenmemiş olacaktı ama bu bir gölge maalesef. Bu gölge sebebiyle de küresel sermayenin Türkiye'ye gelişinde bir sıkıntı yaşadık. Bütün bunlara rağmen yine 15 milyar doları yakalayacağız.

Bizi antilaik bir ortamın savunucusu olarak vasıflandırmayı asla kabul etmemiz mümkün değildir. Bunu çok açık ve net söylemem lazım. Zira biz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin güvencesi olan bir AK Parti iktidarıyız. Geldiğimizden bu yana bu mücadeleyi kararlı ve onurlu bir şekilde verdik ama gazete kupürleriyle toplanmış ve bunun neticesinde alınmış bir karar. Tabii ki uyacağız, bu ayrı mesele... Ama bunu kabul etmek mümkün değil. Her şeyden önce bunu şahıs olarak, bütün mensuplarımız olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Verilen karara uyarız, o kadar ama kabul edemeyiz.''

Erdoğan, geride kalanların ise bugün hala ortaya koyduğu tavır ve anlayışlarla Türkiye'nin o kara yıllarını milletin hafızasında canlı tutmaya devam ettiklerini kaydetti.

Konuşmasında muhalefeti de eleştiren Erdoğan, "Türkiye'nin aydınlık yarınları için ana muhalefet, yavru muhalefet bir şey söylüyor mu? Şunu yaparsan daha iyi olur' dediğini hiç duydunuz mu? Hiç duymadınız. Niye biliyor musunuz? Çünkü bunların muhalefet anlayışında siyaha beyaz, beyaza siyah deme anlayışı var. Böyle muhalefet olmaz... Eğer kendini büyütmek istiyorsan, halka sevdirmek istiyorsan, şunu söyleyeceksin; 'Şu, şu yanlıştır ama şöyle yaparsanız doğrudur'. Bunu deyin, kayıp yıllarımız olmasın" dedi.

aa



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,631 µs