Eruygur hayatını kaybetti mi? | " /> Eruygur hayatını kaybetti mi? | "/>

En Sıcak Konular

Eruygur hayatını kaybetti mi?

20 Eylül 2008 17:26 tsi
Eruygur hayatını kaybetti mi?
Kocaeli Ünivesitesi (KOÜ) Araştırma Hastanesi'nde yatan Ergenekon zanlısı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un hayatını kaybettiği öne sürülüyor.

Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ndeki yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'nde merdivende düşerek ağır yaralanan Şener Eruygur'un hayatını kaybettiği öne sürülüyor.
 
Yoğun bakımda tutulan Eruygur'un ölümüyle ilgili resmi açıklamanın yarın yapılması bekleniyor.

Eruygur'un doktoru Prof. Dr. Mutlu, bugün yaptığı yazılı açıklama, yoğun bakım servisinde ciddi beyin kanaması ve boyun birinci omur kemiği kırığı nedeni ile yatmakta olan Mehmet Şener Eruygur'un tedavisi ve hayati tehlikesi devam etmekte olduğunu bildirmişti. Açıklamadan kısa bir süre sonra Eruygur'un hayatını kaybettiği öğrenildi.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan emekli Orgeneral Şener Eruygur, hipertansiyon nedeniyle düşmesi sonucu KOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılmıştı.

Şener Eruygur kimdir?

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan emekli olan Orgeneral Mehmet Şener Eruygur son olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan'lığı görevini yürütüyordu. Şener Eruygur, geçen yıl düzenlenen Cumhuriyet Mitingleriyle öne çıkmıştı.

Şener Eruygur, Ergenekon soruşturması kapsamında 01 temmuz 2008 günü gözaltına alındı. Ardından adliyeye sevk edilen ADD Başkanı Şener Eruygur, dosyaları hakim tarafından 7 saat incelendikten sonra sorgulanmak üzere mahkemeye alındı. 1.5 saat ifade veren Tolon’un ifadesinin tamamlanmasının ardından 06 Temmuz 2008 günü saat 01.45’te “terör örgütü lideri olmak”la suçlanan Eruygur ve Tolon’un tutuklandığı açıklandı. İki emekli general önce Metris Cezaevi’ne, daha sonra Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Eruygur, 17 Haziran 1941 yılında Erzurum'da doğdu. Lise tahsilini Kuleli Askeri Lisesi'nde tamamladı ve 1960 yılında Topçu Subayı olarak Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu..

1961 yılında Topçu Okulu'nu bitiren Orgeneral Eruygur, 1971 yılına kadar çeşitli Topçu Birliklerinde Takım ve Batarya Komutanı ile Karargah Subayı olarak hizmet etti. 1971 - 1973 yıllarında Kara Harp Akademisi öğrenimini tamamladı. 1973 - 1974 Öğretim Döneminde Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitiren Org. Eruygur, 1975 yılında NATO Savunma Kolejinden mezun olmuş ve 1976 yılına kadar çeşitli Kıt'a ve Karargah görevlerinde bulundu.

1976 - 1978 yıllarında Bükreş Kara Ataşeliği yaptı ve daha sonra sırasıyla; 5'inci Kolordu Topçu Grup Komutanlığı ve 105'inci Topçu Alay Komutanlığı, Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği ve 1'inci Ordu Harekat Başkanlığı görevlerini ifa etti ve 1987 yılında Tuğgeneralliğe yükselmiştir. Bu rütbe ile Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Daire Başkanlığı ve 49'uncu Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu.

1991 yılında Tümgeneralliğe terfi eden Orgeneral Eruygur, 1991 - 1993 yıllarında Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Daire Başkanlığı, 1993 - 1996 yıllarında Topçu Füze Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı yaptı. 1996 yılında Korgeneralliğe terfi ederek sırasıyla; 5'inci Kolordu Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerini yürüttü.

4 Ağustos 2000 tarihinde Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevine atandı. Yüksek Askeri Şura‘nın 31 Temmuz - 3 Ağustos 2002 tarihleri arasında Başbakan Bülent Ecevit‘in başkanlığında yaptığı Ağustos ayı olağan toplantısında alınan kararla Jandarma Genel Komutanlığı görevine atandı. İstiklâl ve TSK Üstün Hizmet Madalyaları sahibi olan Orgeneral Eruygur, Mukaddes Eruygur ile evli olup, iki çocuk babası. Fransızca ve İngilizce biliyordu.
 
TIMETURK



Bu haber 1,017 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,404 µs