En Sıcak Konular

Kiev'de ağaç kesene 30 bin dolar ceza

20 Eylül 2008 16:57 tsi
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir ağaç kesene 30 bin dolar ceza verilecek.

Ukrayna'nın yeşilliğiyle ünlü başkenti Kiev'de, bundan böyle ağaç kesenlere daha ağır yaptırımlar uygulanacak. Yeni uygulama ile Kiev Belediye Başkanı'nın imzası olmadan 60 yaşından büyük bir ağaç kesilemeyecek. Zaruret nedeniyle kesilmek istenen tek bir ağaca karşılıksa yaklaşık 30 bin dolara varan para cezaları verilecek.
Ünlü Alman edebiyatçı Goethe Kiev için, "İçinde parklar olan şehirler gördüm ama parkın içinde şehri ilk kez görüyorum." demişti. Kiev Belediyesi, "Park Şehir" olarak ün kazanan Kiev'in bu ününü ucuza kaybetmemeye kararlı olduğunu, yeni kararlarla bir kez daha göstermiş oldu. Bundan böyle, yaşlı ağaçları kesmek ancak çok zorunlu hallerde mümkün olacak. İzin alınması durumunda da yüklü bir para ödemek gerekecek.

Kiev Belediyesi'nin yeşil alanlar talimatnamesinde yapılan değişiklikle, 60 yaşından yaşlı ağaçları kesebilmek için, belediye başkanından özel yazılı izin almayı gerektiriyor. Ağaç kesme izninin verilmesiyle, ancak "had safhada sosyal gereksinim" duyulması halinde mümkün olacak. Bu durumda da, 60 yaşından yaşlı bir ağacı kesebilmek için, yaklaşık 30 bin dolar ödemek gerekecek. Diğer taraftan, 20 ile 60 yaş arasındaki bir ağacı kesmek için de, 10 bin doları gözden çıkmak gerekecek. 20 yaşından daha genç ağaçları kesebilmek içinse yaklaşık 4 bin dolar yeterli olacak. Kesilecek ağaçların maliyeti, bulundukları yere göre de değişecek. Örneğin, şehir merkezine yaklaştıkça, ağaç kesmenin külfeti daha da ağır olacak.

Kiev Belediye Başkanı Birinci Yardımcısı Denis Bass, kesilen ağaçlar için ödenecek paraların, belediye tarafından yapılacak yeni park ve bahçelere harcanacağı bildirdi.

Öte yandan vatandaşlar bu kararın zenginlerin işine yarayacağını, böylelikle yasal yoldan bu rakamları ödeyerek şehirdeki ağaçların kesilebileceği yerine otoparklar ve işyerleri yapılacağı endişesini taşıyor.

Kiev'de faaliyet gösteren bir Türk şirketin çalışanı ise bu karardan önce şirket bahçesindeki kurumuş bir ceviz ağacı kestikleri için 3 bin dolar para cezası ödediklerini ve çeşitli yaptırımlara maruz kaldıklarını belirtmişti.

cihan
 



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,632 µs