En Sıcak Konular

Zahid Akman cephesinden haber var!

20 Eylül 2008 15:20 tsi
Zahit Akman'ın avukatı Yıldız, Akman'la ilgili Hürriyet'te yayınlanan haberlerin gerçek dışı olduğunu savundu.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahit Akman'ın avukatı Ali Yıldız, Hürriyet Gazetesi'nin 5 Eylül 2008 tarihli nüshasında ve bazı internet sitelerinde yayınlanan haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi. Yıldız, müvekkili Akman'ın Almanya'ya girişinin yasak olmasıyla ilgili çıkan haberleri de yalanladı.
Yazılı bir açıklama yapan Avukat Yıldız gerçeğe aykırı iddialarla müvekkilinin karalandığının yargı kararları ile ortaya çıktığını kaydetti.

Haberlerde hukuk ve gerçek dışı iddialara yer verilerek müvekkilinin Almanya'ya girişinin yasaklandığının iddia edildiğini ifade eden Yıldız, "5 Eylül 2008 tarihli Maın-Taunus-Kreıs Kaymakamlığı Yabancılar Dairesi'nce düzenlenmiş olan yazıda müvekkilimin Almanya'ya girişine ilişkin en küçük bir yasal engel bulunmadığı belirtilmiş ve Hürriyet Gazetesi'nin bu haberi bizzat Alman makamlarınca yalanlanmıştı." dedi.

Basın Kanunu çerçevesinde gerçeğe aykırı bu habere karşı yasal haklarını kullanarak Hürriyet Gazetesi'nden cevap ve düzeltme metninin yayınlanmasını noter kanalı ile istediklerini de aktaran Yıldız, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yasal süresi içinde tekzip ve düzelme metni yayınlanmadığı için Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesine başvurulmuş ve Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi 18 Eylül 2008 tarihli ve 2008/1229 sayılı kararı ile haberin gerçeğe aykırı olduğunu ve müvekkilimin kişilik haklarını zedelediğini tespit etmiştir. Mahkeme tekzip ve cevap metninin haberin yayınlandığı sayfada ve aynı puntolarla yayınlanmasına hükmetmiştir."

Avukat Yıldız, basın ahlakına ve yayıncılık sorumluluğuna aykırı ve sadece karalama amacı güden bu haberlere karşı tek cevaplarının bağımsız mahkemelerce verilmiş tekzip kararları olduğunu sözlerine ekledi. 

cihan
 



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,334 µs