Edibe Sözen'in tasarısı Moldova'da 'tuttu' | " /> Edibe Sözen'in tasarısı Moldova'da 'tuttu' | "/>

En Sıcak Konular

Edibe Sözen'in tasarısı Moldova'da 'tuttu'

20 Eylül 2008 13:53 tsi
Edibe Sözen'in tasarısı
Moldova'da 'tuttu' Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen'in bir süre önce ortaya attığı ve büyük tartışmalara neden olduğu için uygulamaya geçmeyen "Gençleri Koruma Kanun Tasarısı"nı, Moldova uyguluyor. Nasıl mı?

Moldova'nın başkenti Kişinev'de akşam saat 22.00 ile sabah 07.00 saatleri arasında dışarıda bulunan 18 yaşından küçük her çocuğun tutuklanacağı bildirildi.
Kişinev Belediyesi'nin kararı ile 18 yaş altı gençlerin bu saatlerde gezmesi yasaklandı. Yasağın amacının ise ülkede yaygınlaşan ölüm, gasp, adam kaçırma, uyuşturucu, alkol ve bunun gibi olayların önüne geçmek amaçlı olduğu kaydedildi.

Kişinev Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre yasağa uymayan gençlerin gözaltına alınacağı sorgulanmasının ardından suçsuz bulunması halinde ailelerine teslim edilecek.

Kişinev belediyesinin açıklamasında anne ve babaların çocuklarının dışarıda olduklarından haberleri olduğu ama ne iş ile meşgul olduklarından haberlerinin olmadığı vurgulandı.

Bunun yanı sıra Moldova'da bulunan internet kafelere de talimat verilerek küçük çocukların kafeye girmelerinin yasaklandığı; yasağı ihlal eden işyeri sahipleri hakkında kanuni işlem yapılacağı açıklandı. 

Edibe Sözen'in tasarısında ise konu şöyleydi:

Yasal velayet hakkı bulunan bir kişi ya da bir velinin eşlik etmesi haricinde, 18 yaşını doldurmamış çocuk ve gençler otellere, 16 yaşını doldurmamış çocuk ve gençler saat 22.00 - 05.00 arasında lokanta ve restoranlara giremeyecek. Kamuya açık diskolar, müzikholler, tavernalar ve saz evlerinde, yasal velayet hakkı bulunan bir kişi ya da veli eşlik etmeksizin 18 yaşını doldurmamış çocuk ve gençlerin bulunmasına izin verilmeyecek. Velisiyle gelen de en geç saat 24.00’e kadar kalabilecek.

Yasağa uymayan işletmelerin sahip ve mesul müdürlerine, kusurun niteliğine göre bir yıla kadar hapis cezası uygulanacak.

 



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,093 µs