Gül 'siyaset'e girmedi | " /> Gül 'siyaset'e girmedi | "/>

En Sıcak Konular

Gül 'siyaset'e girmedi

20 Eylül 2008 13:25 tsi
Gül 'siyaset'e girmedi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iki soru soruldu: Erdoğan'ın kimi basın kuruluşlarını boykot çağrısı ve Deniz Feneri... İşte Gül'ün yanıtları...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya’da sonuçlanan Deniz Feneri davasındaki suçlamalarla ilgili Türkiye’de gerekli incelemelerin yapılacağını belirterek, “Türkiye bir hukuk devletidir. Türkiye’de savcılar vardır mahkemeler vardır bunlarla ilgili bütün şüpheler giderilecektir. Gerekli yasal araştırmalar, soruşturmalar yapılacaktır. Kimse birden bire suçlu ilan edilemez. Ancak bir şüphe varsa gerekli kurumlar gerekli incelemeleri yapacaktır. Kamuoyuna net bir şekilde açıklanacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 63. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere bugün ABD'nin New York kentine gitti. Gül, hareketinden önce Esenboğa Havaalanı’nda ziyareti hakkında açıklamalar yaptı. Gül, 23 Eylül’deki açılış oturumunda BM Genel Kuruluna hitap edeceğini belirterek, Genel Kurul’a katılacak hükümet ve devlet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştireceğini söyledi.

İkili temaslarında Türkiye'nin Güvenlik Konseyi adaylığına verdiği önemi vurgulayarak, üyelik için destek isteyeceğini ifade eden Gül, “Temaslarımda bölgesel sorunlar başta olmak üzere BM gündemindeki meseleler hakkında muhataplarımla görüş alışverişinde bulunacağım Böylece bu konulara ilişkin yaklaşım ve beklentilerimizi en üst düzeyde muhataplarıma aktarma fırsatı bulacağım” dedi. BM ile ilgili faaliyetlerinin dışında ise çeşitli düşünce kuruluşlarının düzenledikleri etkinliklere katılacağını belirten Gül, Amerika ve dünya kamuoyunu Türk dış politikası ve ekonomisi konusunda aydınlatacağını ifade etti. New York’taki Türk dernek ve kuruluşlarının yanı sıra Türk vatandaşlarıyla da bir araya geleceğini söyleyen Gül, 28 Eylül’de yurda döneceğini kaydetti.

Gül, ikili temasları kapsamında Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la da bir araya gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine, “Sarkisyan’ın gelip gelmeyeceğini bilmiyordum dolayısıyla böyle bir görüşmemiz yok. Dışişleri Bakanlarımız düzeyinde görüşmeler olacak” dedi.

SİYASİ KONULARA GİRMEM DOĞRU OLMAZ
Bir soru üzerine Deniz Feneri Davası'na da değinen Gül, şunları söyledi:

“Türkiye'de savcılar var. Bağımsız mahkemeler var. Bildiğim kadarıyla savcılar bu konuda bazı işlemler yapıyorlar. Ramazan ayı yardımlaşma ayıdır. Bu tip polemiklerin yardımlaşmaları engellememesi lazım. Herkesin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırması için titiz davranması gerekir.

Halkımızın yardımlaşma geleneğinin eksilmemesini arzu ederim. Söz edilen konu ile ilgili inceleme başlattıklarını İçişleri Bakanlığı'nın denetim başlattığını duydum, takip ediyorum. Bütün iddiaların netleşmesi gerekir. Türkiye bir hukuk devletidir. Türkiye’de savcılar vardır mahkemeler vardır bunlarla ilgili bütün şüpheler giderilecektir. Gerekli yasal araştırmalar soruşturmalar yapılacaktır. Kimse birden bire suçlu ilan edilemez. Ancak bir şüphe varsa gerekli kurumlar gerekli incelemeleri yapacaktır. Kamuoyuna net bir şekilde açıklanacaktır.”

Gül, Erdoğan'ın bazı gazetelerle ilgili boykot çağrısıyla ilgili soruyu "Siz de takdir edersiniz ki bu siyasi konulara girmem doğru olmaz. Siyasetin zaman zaman nasıl yükseldiğini, nasıl azaldığını biliyoruz" şeklinde yanıtladı. Gazeteport



Bu haber 277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,060 µs