En Sıcak Konular

Baykal Erdoğan'dan 'cesaret' istedi

20 Eylül 2008 12:25 tsi
Başbakan'a seslenen Baykal, "Almanya'daki mahkeme kadar sen de cesur ol" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Almanya'daki Deniz Feneri Derneği davasında dinin istirmar edildiğinin göstergesi olduğunu savundu. Siyasette dürüstlüğün ve şeffaflığın esas olduğunu ifade eden Baykal, bunun da dokunulmazlığın kaldırılmasıyla sağlanabileceğini ileri sürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Baykal, "Kendine güveniyorsan Almanya'daki mahkeme kadar sen de cesur ol." dedi.
CHP Lideri Deniz Baykal partisinin İstanbul İl Başkanılığı tarafından düzenlenen 'İstanbul Depremini Beklerken Sorunlar ve Çözümler' konulu programa katıldı. Programda konuşmasına "Bugün siyaset yok" diye başlayan Baykal, konuşmasının sonunda sözü Almanya'daki Deniz Feneri davasına getirdi. Siyasette dürüstlüğün ve şeffaflığın hakim olması gerektiğini belirten Baykal, bunun için de dokunulmazlığın bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi. Siyasette dürüstlüğün dine saygılı ama dinin istismarına karşı çıkmak olduğunu ifade eden Baykal, "Bütün değerler, ulvilikler istismar edilir. Bunlardan çıkar sağlanır. Ancak bilinçli toplumlar buna karşı uyanıktır. Son olayda dini duyguların, paylaşmanın nasıl istismar edildiğini gördünüz. Böyle bir manzara karşısında konuşmanın anlamı yok. Kendine güveniyorsan dokunulmazlığı kaldır. Kendine güveniyorsan Almanya'daki mahkemenin cesaretini göster. Bunu yapamayanların gelecekte Türkiye'nin başına sorunlar açacağı belli." diye konuştu.

Deniz Feneri davasında dinin en ayıp şekilde istismar edildiğini iddia eden Baykal, "Kul hakkı yiyorlar, haram yiyorlar. Sonrada dindarlıktan bahsediyorlar. Bunlar sadece yoksulun, yetimin hakkını yemiyor. kutsal İslamiyet'e de zarar veriyor." dedi.

cihan
 



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,450 µs