En Sıcak Konular

Sabit telefonlar da rekabete açılıyor

20 Eylül 2008 11:51 tsi
Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Acarer, sabit telefon hizmetinin 2009'da rekabete açılacağını ve sanal mobil telefonun pastayı büyüteceğini söyledi.

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, daha önce iptal edilen sabit telefon hizmetleri ihalesinin birkaç ay içinde tekrarlanacağını kaydetti. Acarer, ihalenin ''Birden fazla hizmetin aynı yetkilendirmeyle verilemeyeceği'' gerekçesiyle iptal edildiğini hatırlatarak, gerekçenin ortadan kaldırılması için yeni ihalede sadece ''telefon yetkilendirmesi'' verileceğini belirtti.

Bu uygulamayla ilgili düzenlemeyi tamamladıklarını ve sektörden görüş aldıklarını anlatan Acarer, asgari bedellerin belirlenerek Ulaştırma Bakanlığına gönderilmesinin ardından ihale sürecinin başlayacağını dile getirdi. Acarer, ''Sabit telefon hizmeti 2009 başında rekabete açılmış olacak'' dedi.

-''SANAL MOBİL TELEFON PASTAYI BÜYÜTECEK''-

Acarer, sanal mobil telefon hizmetleri konusunda çalışma yürüttüklerini anımsatarak, bu hizmette, GSM operatörlerinden altyapı kiralayan bir şirketin mobil telefon hizmeti sunabileceğini anlattı.

Yürürlükteki düzenlemenin, sanal mobil telefon hizmetinde bazı vergilerin mükerrer alınmasına yol açacağını belirten Acarer, şöyle konuştu:

''Vergi sorununun ortadan kaldırılması için Maliye Bakanımız ve Ulaştırma Bakanımız yardımcı olacaklarını bildirdi. Sorunun aşılması için bir çalışma yapılıyor. Umuyorum, sanal mobil telefon hizmetinde mükerrer vergi sorununu çözecek formülü en geç 2 hafta içinde geliştireceğiz. Meclis açıldıktan sonra da kanuni düzenleme yapılır. Bu sıkıntıyı aşacağız.''

Sanal mobil telefon hizmeti uygulamasının sektörü olumlu etkileyeceğini ifade eden Acarer, uygulamayla ilgili çok fazla talep geldiğini bildirdi. Acarer, ''Sanal mobil telefon hizmeti pastayı büyütecek. Bu uygulama başlarsa, 3 GSM operatörünün ve birçok şirketin kendi müşterileri olacak. Müşteri sayısı çok artacak'' dedi.

aa



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,380 µs