En Sıcak Konular

'Fener' için denetçi görevlendirildi

20 Eylül 2008 10:53 tsi
İçişleri Bakanı Beşir Atalay Deniz Feneri derneği ile ilgili olarak bakanlık denetçilerini görevlendirdiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Almanya'daki Deniz Feneri Derneği soruşturması kapsamında Türkiye'deki bir işyeri ya da büronun aranmasıyla ilgili Alman makamları tarafından herhangi bir başvuru yapılmadığını" söyledi. Atalay, Deniz Feneri derneği ile ilgili olarak bakanlık denetçilerini görevlendirdiğini kaydetti. 

İçişleri Bakanı Atalay, "Almanya'daki Deniz Feneri soruşturmasını yürüten polis şefinin, hazırlık soruşturması sırasında Türk polisinden, Ankara İnterpol aracılığıyla bir televizyon kuruluşunun yönetim kurulu başkanının Türkiye'deki ofislerine baskın yapılmasını istediği, ancak bu isteğin geri çevrildiği" yönünde bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan iddiaların asılsız olduğunu kaydetti.

Bakan Atalay, basında yer alan haberleri kendisinin de okuduğunu belirterek, iddiaların 2007 Nisan ayına ait olduğunu ve kendisinden önceki dönemde gerçekleştiği için araştırdığını bildirdi.

"Araştırmalarım sonucunda, iddia edildiği gibi Alman makamlarının Türkiye'de bir iş yerinin veya bir büronun aranmasıyla ilgili ne Bakanlığımıza ne Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ne de İstanbul Emniyeti'ne İnterpol aracılığıyla ya da başka bir şekilde herhangi bir başvurusu söz konusudur" diye konuşan Bakan Atalay, "haberin baştan sona asılsız bir haber olduğunu, böyle bir talep olmadığını, talep olmadığı için de cevabın da söz konusu olmadığını" ifade etti.

Böyle bir talep olması durumunda bunun Adalet Bakanlığı kanalıyla ve yargı kararıyla gerçekleşeceğini belirten Bakan Atalay, "Burada da böyle bir şey söz konusu olmamış. Yani hiçbir şekilde böyle bir talep ve başvuru söz konusu değil" dedi.

"Türkiye'deki Deniz Feneri denetleniyor"

Bakan Atalay, İçişleri Bakanlığı tarafından Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde 2007 yılında büyük bir araştırma yapıldığını kaydetti.

Türkiye'de 79 bin 636 derneğin faaliyet gösterdiğini ve bunlardan 435'inin kamu yararına çalışan dernek statüsünde olduğunu belirten Atalay, kamu yararına çalışan vakıfların ise İçişleri Bakanlığı'nın faaliyet alanında bulunmadığını, söz konusu vakıfların Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı ile irtibatlı olduğunu kaydetti.

Dernekler Kanuna göre derneklerin her iki yılda bir denetlenmesi gerektiğini, bu denetlemenin İçişleri Bakanlığı görevlileri tarafından da gerektiği gibi yerine getirildiğini ifade eden Bakan Atalay, "Merkezi İstanbul'da bulunan Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de 16 Mayıs ile 7 Ağustos 2007 tarihleri arasında bakanlığımız denetçileri tarafından 3 ay süreyle denetlenmiş. Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği ile ilgili olarak son zamanlarda ileri sürülen iddiaların incelenmesi için Bakanlığımız denetçilerini görevlendirdim" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın konuyla ilgili olarak bir televizyon kanalında gündeme getirdiği iddiaları da yanıtlayan İçişleri Bakanı Atalay, "Çok üzücü buluyorum. Ülkemizde ana muhalefet partisinin Genel Başkanı sürekli hiçbir şeyi araştırmadan, sormadan, yanlış bilgilerle değerlendirmeler yapıyor. Bu da bu örneklerden bir tanesi. Uydurma bir haberi esas alıyor, ama onu da okumuyor, tarihe dikkat etmiyor. Doğrusu bunu talihsizlik olarak görüyorum" diye konuştu.



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,372 µs