En Sıcak Konular

İstanbul'da sağanak yağış can aldı

18 Eylül 2008 19:53 tsi
Sultanbeyli'de, evinin bahçesine dolan suyu tahliye etmek için gideri açmaya çalışan 59 yaşındaki İsmail Esen, suya kapılarak kayboldu.

Dün akşam saatlerinde İstanbul genelinde etkili olan yağmur nedeniyle, Sultanbeyli Mehmet Akif Mahallesi Halikarnas Sokak'ta bulunan, İsmail Esen'e (59) ait tek katlı müstakil evin bahçesini su bastı. Gittikçe yükselen suyun önünü açmak için bastonuyla rögar çukurundaki katı birikintileri temizlemeye çalışan Esen, kanalın aniden suyu çekmeye başlaması üzerine akıntıya kapıldı. Olaya tanık olan komşuları Esen'in elinden tutmaya çalıştı ancak girdap oluşturarak kanala akan suyun şiddetine güçleri yetmedi.

6 SAAT SONRA EVİNDEN 1 KİLOMETRE UZAKLIKTA BİR KANALDA BULUNDU

Vatandaşlar durumu itfaiye ve polise bildirdi. Görevli birimler olay yerine gelene kadar, bir iş makinesi kanalı açmaya çalıştı. İtfaiye ve belediye ekipleri civardaki bütün rögar kapaklarını açtı, suya kapılan Esen'in takılması muhtemel yerlerde kazı yaptı ancak çabalar sonuç vermedi. Gece boyunca çalışan belediye ve itfaiye ekipleri sabah saatlerinde İsmail Esen'in cesedine ulaştı. Evinden 1 kilometre uzaklıktaki bir kanalda tespit edilen cesedin çıkarılması için itfaiye ekipleri uzun süre çaba sarfetti.

AİLE YAS İÇİNDE

Babasını feci bir ölüm sonucu kaybeden Asiye Erfus " Babam ihmal sonucu hayatını kaybetti dere yatağı yakınımızda yapılan bir işyerinin altından gidiyordu. Ama nasılsa oraya işyeri yapılınca bizim evin önüne alındı. Babam defalarca kaymakamlık ve belediye ye dilekcç verdi bir önlem alınmadı. Evimizin önüne duvar yapmamıza bile izin vermediler duvar yaptırsalardı şimdi baba orada ölmeyecekti" diye konuştu.

TEMİZLERKEN GİRDAPA KAPILDI

Akşam saatlerinde İstanbul genelinde etkili olan yağmur nedeniyle, Sultanbeyli Mehmet Akif Mahallesi Halikarnas Sokak'ta bulunan, İsmail Esen'e (59) ait tek katlı müstakil evin bahçesini su bastı. Gittikçe yükselen suyun önünü açmak için bastonuyla rögar çukurundaki katı birikintileri temizlemeye çalışan Esen, kanalın aniden suyu çekmeye başlaması üzerine suya kapıldı. Olaya tanık olan komşuları Esen'in elinden tutmaya çalıştı ancak girdap oluşturarak kanala akan suyun şiddetine güçleri yetmedi. Esen, birkaç saniye içinde gözden kayboldu. Vatandaşlar durumu itfaiye ve polise bildirdi. Görevli birimler olay yerine gelene kadar, bir iş makinesi kanalı açmaya çalıştı. İtfaiye ve belediye ekipleri civardaki bütün rögar kapaklarını açtı, suya kapılan Esen'in takılması muhtemel yerlerde kazı yaptı ancak çabalar sonuç vermedi.

İnanılmaz bir şekilde eşini kaybeden Suna Esen ve çocukları gözyaşlarına boğuldu. Esen'in yakınları, olaydan, tedbir almadığını ileri sürdükleri belediyeyi sorumlu tuttu. Bahçenin olduğu yerden derenin geçtiğini söyleyen Esen'in yakınları, "Her şiddetli yağmurda bu adam mağdur oluyordu. Defalarca tedbir alınması, gerekli işlerin yapılması için müracaatta bulundu ancak hiç bir gelişme olmadı." dedi. Olaya tanık olanlar, Esen'in bahçesine dolan suyun giderini açmak için uğraşırken suya kapıldığını, kurtarmak için uğraşanların çabasının yetersiz kaldığını belirtti.

Esen'in, beslediği hayvanları kesip etini satarak geçimini sağladığı, 1'i özürlü 7 çocuğu olduğu öğrenildi.

İstanbul'da yağmur hayatı felç etti

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle adeta göle dönen yollarda çok sayıda araç mahsur kaldı. Su birikintisi içerisinde araçlarında mahsur kalan vatandaşlar uzun süre kurtarılmayı bekledi.

Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, özellikle Anadolu yakasındaki Maltepe, Sultanbeyli, Kartal, Pendik ve Tuzla'da etkili oldu. Meteorolojinin günler öncesinden haber vermesine rağmen birçok kişi yağmura hazırlıksız yakalandı.

Anadolu yakasındaki bazı ev ve iş yerlerini su basarken, itfaiye ekipleri ve vatandaşlar su tahliyesi yaptı.

E-5 Karayolu Kartal Cevizli mevkisinde biriken sular nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı. Bu bölgedeki Cevizli ve Gülsuyu köprülerinin altında biriken sularda mahsur kalan araçlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sağanak yağışla birlikte etkili olan rüzgar nedeniyle Beyoğlu, Yeşilköy, Eminönü ve Zeytinburnu'nda bazı ağaçlar devrildi. Ağaçlar itfaiye tarafından kesilerek kaldırılırken, Çatalca'da kaymakamlık binasının çatısından düşen bir parça, park halindeki makam aracında küçük çaplı hasara neden oldu.

Öte yandan, yağış nedeniyle kent genelinde çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

UÇAKLAR ATATÜRK HAVALİMANI'NA İNEMEDİ

Atatürk Havalimanına inmesi gereken 12 uçak, hava muhalefeti nedeniyle diğer havalimanlarına yönlendirildi.

Alınan bilgiye göre, THY'nin 337 sefer sayılı İzmir-İstanbul, 151 sefer sayılı Gaziantep-İstanbul, 1828 sefer sayılı Paris-İstanbul, 1954 sefer sayılı Amsterdam-İstanbul, 1940 sefer sayılı Brüksel-İstanbul, 1664 sefer sayılı Hamburg-İstanbul, 1636 sefer sayılı Münih-İstanbul, 1528 sefer sayılı Düsseldorf-İstanbul, 1876 sefer sayılı Milan-İstanbul, Lufthansa Havayollarının DLH 2092 sefer sayılı Münih-İstanbul, DLH 2098 sefer sayılı Düsseldorf-İstanbul ve Atlasjet Havayollarının KKK 4023 sefer sayılı İzmir-İstanbul uçakları, aşırı yağış, rüzgar ve uçağın hareketini tehlikeye sokacak bulutların bulunması nedeniyle Atatürk Havalimanına inemedi.

Uçaklar, Sabiha Gökçen, İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa havalimanlarına yönlendirildi.

Meteoroloji, sağanak yağışın yarın da devam edeceğini bildirdi.



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,584 µs