ilgili şok iddia! | " /> ilgili şok iddia! | "/>

En Sıcak Konular

Fırat'tan Baykal'la ilgili şok iddia!

18 Eylül 2008 17:37 tsi
Fırat'tan Baykal'la ilgili şok iddia! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Deniz Feneri ve mal varlığı tartışmalarını değerlendirdi. Fırat, Baykal'la ilgili çarpıcı bir belge açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, NTV'den Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı.

Fırat Deniz Feneri davası ve Türkiye'deki uzantıları konusundaki iddiaların sorulması üzerine, "Burada iş bize değil yargıya görev düşüyor. Hiç bir şeyin üzerini örtmedik örtmeyiz. Biraz bekleyin hep beraber soucun ne olduğunu göreceğiz." dedi.

Malvarlığı ile ilgili tartışmlara da cevap veren Fırat, "Başbakan kendisinin ve ailesinin mal varlığını partinin internet sitesinde çok önce açıkladı. Bu bilgiler güncellenerek orada duramaya devam ediyor.

Sayın Baykal ise ısrarla bu açıklamaktan kaçtı. Ta ki biz ısrar edene kadar. Bir sanatçının gündeme getirdiği iddilarla da bu gündeme gelmişti. Yaptığımız araştırmalara göre Sayın Baykal avukatlık yaptığı sürece hep zarar bildirmiş. Bu geriye dönük yeni bir mali araştırmayı da gerektirebilir.

Bir diğer konu da Baykal'ın yaptığı borsa spekülatörlüğüdür. Bu o dönem basına da yansımıştır.  Baykal, almaması gerektiği halde pek çok şirketin hissesinden almıştır. Bunlar Deniz Baykal'ın hesaplarından çıkan paralarla çok açık bir şekilde tespit edebilirsiniz. Bir siyasetçinin büyük miktarda hisse senedi alarak, özellikle üçüncü kişileri devreye sokarak yapması hiç de ahlaki değildir.

Sayın Baykal'ın kızının adına öğrenciyken alınmış Kaş'ta araziler var. Bunların üzerine daha sonra inşaat da yapılmıştır. Bir öğrencinin bunlar alacak maddi gücü olmayacağına göre öyleyse Sayın Baykal bunları almıştır. mal beyanı içinde bunlar da olmalıdır.

Başbakan'ın siyasetten önceki hayatı ticaretle geçti. mallarının karşılığının nereden geldiğini çok kolay ispat edebilir. Sayın Baykal için bu sözkonusu değil." şeklinde konuştu.

CHP'nin ayak oyunları yaptığını ifade eden Fırat, "CHP'nin tek siyasi argümanı çamur at izi kalsındır. CHP hep oyun yapıyor. Milyar yerine milyon diyor. AK Parti olarak muhasebe kayıtlarımız açık şekilde var. CHP o kadar şeffa muhasebe kayıtlarını internet sitelerinde yayınlasınlar da bir görelim." şeklinde bir çağrı yaptı.

Biz medya gücünü kullanarak insanların şeref ve haysiyetiyle oynamasıyla karşıyız. Biz bir çatışmanın içinde değiliz olmayız da.. Basın özgürlüğü isteniyorsa emekçiler özgür olsun. Son 20 yılda sendikalı medya çalışanı kalmadı. Medyanın eski günlerine dönmesini istiyoruz.

Aydın Doğan kendisi de söylüyor. Benim iki şapkam var diye. Biri medya patronluğu diğeri iş adamlığı. Biz bu iki şapkanın birbirlerine menfaat sağlanması ve şantaj ve menfaat aracı olarak kullanılmasına karşıyız. Yoksa Doğan'la bir sorunumuz yok. "

Haber 7

 



Bu haber 1,023 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,401 µs