En Sıcak Konular

AK Partili başkanların karne heyecanı!

18 Eylül 2008 16:05 tsi
AK Partili başkanların karne heyecanı! Okullar yeni açıldı ama... Bu karne başka karne. AK Partili belediye başkanlarını, bu aralar karne heyecanı sardı. İşte nedeni...

Ak Parti'de 12 milletvekili yaz boyunca belediyeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Belediye başkanlarıyla ilgili bir karne hazırladı.     
AKP’de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi başkanlığında seçim çalışmaları yaz başında start aldı. Türkiye 12 bölgeye ayrılırken bu bölgelerden sorumlu olacak ve belediye başkanlarını çalışmalarını denetleyecek 12 milletvekili belirlendi. Aralarında Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Batman Milletvekili Ahmet İnal, İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede’nin de bulunduğu 12 milletvekili yaz boyunca belediyeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Milletvekilleri ziyaretleri boyunca AKP’li belediye başkanlarıyla ilgili bir karne hazırladı. Vekiller, belediye başkanlarının halkla ilişkilerinden icraatlarına kadar pek çok konuda değerlendirmeler yaparak not verdi. Tüm belediye başkanlarıyla ilgili tamamlanan çalışma AKP Genel Merkezi’ne ulaştı. Her milletvekilinin 6 ya da 7 ilden sorumlu olduğu öğrenilirken ortak raporla ilgili çalışmanın da tamamlanmak üzere olduğu ifade edildi. Başkanların karnesiyle ilgili bu rapor Ramazan bayramından sonra son şeklini alacak.

ADAYLIK SÜRECİNİ BELİRLEYECEK

AKP’li başkanların karneleri önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceğini de ortaya çıkaracak. 12 kişilik milletvekili grubunun hazırladığı rapor, tamamlanmasının hemen ardından Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi başkanlığında bir komisyon tarafından değerlendirmeye alınacak.

KARARI DENEYİMLİ İSİMLER VERECEK

Hüseyin Tanrıverdi ile birlikte değerlendirme komisyonunda partinin yerel yönetimlerde deneyimli isimleri İdris Güllüce, Feyzullah Beykut, Hamza Yanılmaz ve Ali Küçükaydın’ın yer alacağı belirtiliyor. Komisyon, karnesi iyi olan başkanları belirlendikten sonra isimler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilecek. Öte yandan AKP’nin aday adayları içinde harekete geçtiği öğrenildi. Geçtiğimiz yerel seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de adayların seçilmesi için komisyonlar kurulacağı ifade ediliyor. Türkiye genelinde AKP’den seçime girmek isteyen tüm belediye başkan adayları öncelikle bu komisyonlara girerek kendilerini anlatacaklar.

NOTLARINI MERAKLA BEKLİYORLAR

AKP’nin oluşturduğu komisyondaki değerlendirmeleri bekleyen başkanlar arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Ankara B. Ş. Belediye Başkanı Melih Gökçek de bulunuyor.

Akşam

 



Bu haber 229 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,957 µs