En Sıcak Konular

Citi'den 'biz batmayız' mektubu

18 Eylül 2008 15:08 tsi
Lehman'ın iflasında risk taşımadığını belirten Citi, hem çalışanlarına hem de müşterilerine birer mesaj gönderdi.

Citi, bankanın şu anki Lehman Brothers Holdings Inc ve iştiraklerine olan kredi riskinin mütevazi düzeyde olduğunu ve düzgün bir şekilde yönetildiğini bildirdi.

Citi'den yapılan basın açıklamasında, Citibank N.A'nın isminin, Lehman Brothers iflas başvurusunda yaklaşık 138 milyar dolarlık Lehman Brothers Holdings Inc Senior Notes'u tahvil sahipleri adına yediemin olarak, operasyonel anlamda tutmasının yer aldığı belirtilerek, Citi'nin, bu durumun banka için Lehman Borthers'ın kredi riski oluşturmadığı konusuna açıklık getirmek istediği kaydedildi.

Açıklamada, "Citi'nin şu anki Lehman Borthers Holdings Inc ve iştiraklerine olan kredi riski mütevazi düzeyde olup, zamanında ve düzgün bir şekilde yönetilmektedir" ifadesi aktarıldı.

Açıklamada, Citi Üst Yöneticisi (CEO) Vikram Pandit'in Citi çalışanlarına ilettiği mesajına da yer verildi.

Pandit, mesajında, finansal piyasalarda zorlu zamanlardan geçildiğini hatırlatarak, Citi'nin birçok pazardaki aracı rolü düşünüldüğü zaman, düzenli bir geçişi sağlama konusunda sektördeki yaygın çabaya derinlemesine dahil olduklarını bildirdi.

Citi'nin de içinde bulunduğu ve önde gelen kurumların üst yöneticileri tarafından imzalanan ayrı bir basın bülteninde, bu geçişi kolaylaştırmak amacıyla yaratılan fon havuzu hakkındaki detaylar verildiğini anlatan Pandit, şunları kaydetti:

"Çalışanlarımız bu süreçte büyük bir profesyonellik ve odaklanma göstermişlerdir. Geçtiğimiz yıl boyunca ve kredi krizinde aniden ortaya çıkan bu gelişmede Citi, global finansal piyasalardaki güveni sağlama çabalarına önemli ölçüde katkıda bulunmuştur. Hepimiz Citi gibi global finansal piyasalarda kritik bir rol oynayan ve oynamaya devam edecek olan olağanüstü bir kurumu temsil etmekten gurur duymalıyız."

Pandit, müşterileri ve paydaşlarının ihtiyaçları ve endişeleri üzerine odaklanmayı sürdürmelerinin oldukça önemli olduğuna işaret ederek, mesajında çalışanlara Citi'nin, yatırım ve sonuçlarına ilişkin olarak müşterilere ve paydaşlara hatırlatılacak konuları sıraladı ve "son olarak, sektörümüz bir değişim süreci içerisindedir ve Citi için bu sürecin geçmişimizde de olduğu gibi bir fırsat olacağına eminim" dedi.

-PANDIT'İN CITI MÜŞTERİLERİNE MEKTUBU-

Açıklamada, Vikram Pandit'in Citi müşterilerine mektubu da aktarıldı.

Pandit, mektubunda, Citi'nin finansal piyasaların en iyi zamanlarında olduğu gibi, zorlu zamanlarında müşterilerinin ihtiyaçlarına en iyi şekilde hizmet vermek için çalıştığını vurgulayarak, "Zorlu zamanlar geçiren finansal piyasalarda, son derece güçlü olarak durduğumuzu ve çalışanlarımızın Citi'nin tüm gücünü sizler için kullandığını belirtmek isterim" ifadesine yer verdi.

Yılın başından bu yana zorlu piyasalara karşı hazırlıklı olmak adına önlemler aldıklarını belirten Pandit, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz sene içerisinde ve yılbaşından bu yana, Citi'nin bilançosunu güçlendirmek için 50 milyar dolar sermaye artırımında bulunarak hızlı adımlar attık. 30 Haziran 2008 itibarı ile Tier 1 sermaye rasyomuz yüzde 8,7 seviyesindedir ve bu oran, Amerika'daki düzenleyici kurumlar tarafından belirlenen minimum güçlü sermaye yapısı oranlarının da üzerindedir.

Bilançomuz ikinci çeyrek sonu itibarı ile iki trilyon dolar üzerindedir ve yaklaşık 800 milyar dolar mevduat ve 400 milyar doların üzerinde uzun vadeli borç ile fonlanmıştır. Bu istikrarlı fonlama, ikinci çeyrek sonu itibariyle 137 milyar dolar üzerinde olan öz kaynağımız ve çok güçlü durumda olan nakit pozisyonumuz, bizi, dünyadaki en güçlü ve likit finansal kurum yapmaktadır."
 



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,842 µs