Paranın sihirbazı konuştu | " /> Paranın sihirbazı konuştu | "/>

En Sıcak Konular

Paranın sihirbazı konuştu

18 Eylül 2008 12:13 tsi
Paranın sihirbazı konuştu Piyasalardaki dalgalanma nereye kadar gidecek? Bu krizden öncelikle hangi ülke etkilenecek? Paranın sihirbazı George Soros mali krizi değerlendirdi...

George Soros, mali piyasalardaki dalgalanmanın bitmediğini, sonlardan oldukça uzaklarda yer alındığını söyledi.

Para sihirbazı olarak anılan, adı daha çok Kafkaslar ve eski Doğu Blok’u ülkelerindeki renkli devrimlerle anılan ABD’li yatırımcı George Soros, mali piyasalardaki dalgalanmanın bitmediğini, sonlardan oldukça uzaklarda yer alındığını söyledi. Soros, bundan sonra krizden etkilenecek ülkelerin başında İngiltere’nin yer aldığını da ileri sürdü.

FIRTINAYA GİRİYORUZ
Hedge fonların öncüsü Soros, BBC’ye verdiği röportajda, Lehman’ın haftasonu duvara çarpmasına izin verilmesini bilgelik olarak değerlendirerek, bunun sonradan anlaşılacağını belirtti. Soros, "Korkarım ki bunu (krizi) tamamen geride bırakmadık. Bir şekilde halá, onu yönlendirmek yerine fırtınaya doğru yol alıyoruz" dedi.

"Lehman’ın batışına izin verilmesi doğru bir tutum muydu?" sorusuna para sihirbazı şu yanıtı verdi: "Eğer finansal sistem ayakta kalırsa o zaman onun iflasına izin vermek, müdahale etmemek doğru karardır. Eğer bir çöküş olursa o zaman yanlış karardır. Bazen sistemin borusunu kurtarmak riski artırır. En sonunda sistemi kurtaracak olanı yapmış olmak önemlidir."

1930’LARI ANDIRIYOR
Soros, ABD Hazine Bakanı Henry Paulson’ın durumu ele alışını, 1930’larda (Büyük Buhran dönemi)merkez bankaları başkanlarının konuşmalarına çok benzediğini vurguladı. İngiltere’nin finansal sisteme güveninin onu özellikle daha kırılgan hale getirdiğini belirterek, "Finans, İngiltere ekonomisindeki ana segmentlerden biri. Bu yüzden onun diğer ülkelerden daha çok finansal krizden zarar göreceğini düşünüyorum" dedi.

Soros genel olarak, finansın çok büyüdüğü ve dünya ekonomisinin kaynaklarından finansın çok büyük pay aldığı uyarısında bulunarak "Şu anda titriyor. Bence eğer bir kere daha regüle edilirse bu alan çok daha az kárlı olacak" dedi.

TEHLİKE ATLATILMADI
Euro Ülkeleri Ekonomik Grup Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, mali piyasalardaki krizin henüz sona ermediğini, ancak Euro bölgesinde resesyon görülmeyeceğini söyledi. Juncker, AIG’ın kurtarılmasının ve İngiliz Bankası Barclays’ın, iflasını açıklayan Lehman Brothers’ın bir kısmını almaya karar vermesinin, piyasaların tehlikeyi atlattığı anlamına gelmediğini belirtti. Geçici bir sona bile ulaşmayan mali krizin halá şiddetle sürdüğünü ve büyük bir baş ağrısı olduğunu ifade eden Juncker, ancak Avrupa’nın görece olarak ABD’den daha iyi durumda olduğunu kaydetti.

Avrupa’nın mali krizden ABD kadar etkilenmeyeceğini söyleyen Juncker, Avrupa’nın mali sisteminin çok daha dengeli olduğunun altını çizdi. Euro bölgesinde resesyon görülmeyeceğini ifade eden Juncker, ancak ekonomik büyümenin keskin bir biçimde yavaşlayacağını kaydetti.



Bu haber 1,111 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,622 µs