En Sıcak Konular

'Deniz Feneri'nin Türkiye boyutu ortaya çıkarılmalı'

18 Eylül 2008 11:56 tsi
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Almanya'da sonuçlanan Deniz Feneri Derneği davasıyla ilgili olarak, "Türkiye bu kararı görmemezlikten gelemez. Olayın Türkiye boyutu ortaya çıkarılmalı. Yanlış yapanın yaptığı yanına kar kalmamalı" dedi.

CNN Turk Ankara Temsilcisi Yavuz Oğhan'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Toptan, Deniz Feneri Derneği davasının sonuçlarını değerlendirdi.

"Olayın Türkiye boyu ortaya çıkarılmalı" diyen Toptan, "Savcılarımız süratle olaya el koyup olayı çözümlemeli. Bizim dini duygularımız kötü kullanıldı" diye konuştu.

TBMM Başkanı, "Dün verilen bu kararı Türkiye görmezlikten gelemez, zaten Cumhuriyet Başsavcıları konuyla ilgili araştırmayı başlattı. Bu tür olaylarda ilgili kurum kimse süratle işi sonuçlandırmazsa o zaman siyaset kurumu içinde yoğun tartışmalar yapılıyor" ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Toptan, konunun hızlandırılması gerektiğini belirterek, "Çünkü, bu tür olaylarda, gelişmelerde, ilgili kurum neresi ise bu yargıolabilir, yasama olabilir, idare olabilir, ilgilisi kim ise süratle hareket etmez ve süratle sonuçlandırmaz ise işte o zaman siyaset kurumu içerisinde yoğun tartışmalar yapılıyor ve yargı, yahut o işi götürmekte ve yürütmekte olan birim, işini tam anlamıyla gerçekleştiremiyor. O bakımdan dünkü kararın sonunda bizim savcılarımız da süratle olaya el koyup, süratle sonuçlandırmak için gereken herşeyi yapmalıdır" dedi.

"Hiç bir şey olmadı, oradaki karar orada kaldı. Türkiye'nin bununla ilgisi yok' dememeli, bir çok nedenle dememeli" diyen Toptan, "Bizim din duygularımız kullanıldı, insani değerler kullanıldı ve kötü kullanıldı. Bu kötü kullanım daitiraflara dayalı olarak Alman yargısı tarafından hükme bağlandı. Türkiye'nin çok hassas olduğu bir alandır bu alan. İnsanlarımızın bu tür konulardaki yardım severduygularını, özelliklerini biliyoruz. O bakımdan, burada yanlış yapanın yanına kar kalmadığının mutlaka Türkiye boyutunda da ortaya çıkarılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Toptan "RTÜK Başkanı Zahit Akman istifa etmeli mi?" şeklindeki soruya ise "Benim RTÜK Başkanı'nı azletme yetkim yok" yanıtını verdi.

"Tartışmalardan korkulmamalı"

TBMM Başkanı Toptan, "siyasette yükselen tansiyona ne diyorsunuz?" sorusunu cevaplarken de belli bir düzeyi koruduktan sonra siyasette tartışmadan korkulmaması gerektiğini ifade etti.

Toptan, "Tam tersine bir ülke tartışamıyorsa, sorunlarını konuşamıyorsa orada demokratik eksiklik var demektir. Çok şükür Türkiye'de her şey tartışılabiliyor, her şey konuşulabiliyor amadediğim gibi o asgari çizgiyi korumamız gerekir" diye konuştu.



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,799 µs