konuşma kayıtları! | " /> konuşma kayıtları! | "/>

En Sıcak Konular

Bebek buluşmasının konuşma kayıtları!

18 Eylül 2008 11:12 tsi
Bebek buluşmasının konuşma kayıtları! Oray Eğin, "Bebek Balıkçısı'nda iki Hürriyet yazarının konuşmaları"nı yazdı! Bakın Ahmet Hakan ve Yalçın Doğan ne konuşmuş...

Oray Eğin / Akşam 

Ahmet Hakan: Abi merhaba, kusura bakma biraz geciktim... Malum bu İstanbul trafiği... İnanır mısın Nişantaşı’ndan buraya tam bir saatte geldim.

Yalçın Doğan: Bilmez miyim Ahmet’ciğim, hoş geldin. Ben de geleli 10-15 dakika olmuştur... E ne var ne yok, nasıl gidiyor?

AH: Ne olsun abi, şu işlerle uğraşıyoruz işte bildiğin gibi...

YD: Otur otur, konuşacağız hepsini... Ne içelim, şarap mı rakı mı?

AH: Abi acaba Ramazan’da içmesek mi etrafta bir gören, bir duyan olur. Yerin kulağı var. Laf çıkar, bir de bununla uğraşmayalım.

YD: Haklısın da bu balık da içkisiz çekilmiyor ya!

AH: Yalçın Abi ben şarap alayım o zaman...

YD: Eee anlat Ahmet ne var ne yok, neler oluyor? Yazılar çok iyi gidiyor bu arada. Geçen Başbakan’a yazdığın çok iyiydi. Ellerine sağlık.

AH: Çok teşekkürler Yalçın Abi. Senin de Fatih Terim yazısı muhteşemdi. İnanamadım, ne biçim bir üslup bu!

YD: Ya sorma, adamın yanındaydım ben, Osman bana telefonu dinletti. Ne terbiyesiz, ne ayıp bir şey bu. Tayyip gibi aynen, hiç kontrol edemiyor öfkesini. Sen de ne güzel benzettin ikisini!

AH: Abi sen Fenerli miydin?

YD: Yok Ahmet’ciğim, Beşiktaşlıyım ben ama herkes beni Fenerbahçe kitabım yüzünden öyle sanıyor.

AH: Ne güzel kitaptı o ya Yalçın Abi, spor gazeteciliği böyle yapılmalı.

YD: Ah Ahmet’ciğim sorma, Milliyet’teyken çok uğraştık... Anlatırım sana bir gün bunları. Ama artık sansasyonel sayfalar tutuyor galiba, doğrusu bana yabancı...

AH: İlgileniyor musun abi hâlâ futbolla?

YD: Eski tadım kalmadı ya bu Fatih Terim’ler falan yüzünden... Spor sayfalarına bakıyorum, onlar da ayrı bir rezalet. Hele o Vatan’daki çocuk hiç beceremiyor bu işi... Çok kapasitesiz, yetersiz.

AH: Ben pek okumuyorum, ilgilenmem futbolla zaten... Ya abi ne soracağım sana, şu Radikal işi doğru mu, çok konuşuluyor.

YD: Yok Ahmet’ciğim ya. Bu saatten sonra yayın yönetmenliği yapamam ben. Keyfim yerinde. Yazımı yazıyorum, röportajlar yapıyorum. Çok stress’li bir iş o. Bir de Radikal enkaz gibi, onu devralmak kolay mı...

AH: Ama abi patron çok istiyormuş, ısrar ederse...

YD: Bilmiyorum ki bakacağız işte...

AH: Ya bu arada abi Aydın Bey’in konuşmasını dinledin herhalde. Ne düşünüyorsun?

YD: Aydın Bey’i iyi tanırım Ahmet’ciğim, yıllardır beraber çalışıyoruz. Ama doğrusunu istersen bizim patronun açıklamalarını pek inandırıcı bulmadım.

AH: Evet ama abi Erdoğan da çok sert çıktı.

YD: O ayrı bir vak’a zaten... Neyse ki sen çok güzel çakıyorsun ya... Geçen bizim patronla da oturuyorduk, çok beğeniyorlar yazılarını, çok memnunlar...


* * *


Bilindiği gibi Hürriyet’in iki yazarının Bebek Balıkçısı’nda buluşup Aydın Doğan’ı eleştiren bir konuşma yaptıkları, bu konuşmanın da başka masalar tarafından duyulup ta Başbakan’a kadar gittiği konuşuluyor. Dün bu iki yazarın Ahmet Hakan ve Yalçın Doğan olduğu ortaya çıktı.

İkisinin konuşmasının, bu yukarıda kurguladığım şekilde geliştiğini tahmin ediyorum. Diğer tanıklar, konuşmayı daha çok Ahmet Hakan’ın yönlendirdiğini belirtiyorlar.

“Yerin kulağı var” denen isimse Suna Vidinli. O da o gün Bebek Balıkçısı’ndaydı ve oruçlu değildi. Zaten iftar saatini çoktan geçmişti.

Yalçın Doğan, oturduğu yerden Suna Vidinli’yi göremiyordu, sırtı dönüktü. Ahmet Hakan ise Vidinli’yi hemen tanıdı ve orada olduğunu fark etti. Ancak bu yüzden “temkinli” konuşmayı tercih etmedi.

Ahmet Hakan bir şekilde Yalçın Doğan’ın ağzından çok tartışılan “Patronun açıklamalarını inandırıcı bulmadım” cümlesini söktü. Adeta usta gazeteciyi oyuna getirdi. Yoksa Suna Vidinli’nin orada olduğunu bile bile neden kendi patronuyla ilgili konuları konuşsun ki?

Zaten Suna Vidinli de Bebek Balıkçısı’ndan ayrılır ayrılmaz SNA plakalı füme rengi Porsche’sine atlayıp Levent’te TSYD’nin yakınlarındaki villasına gitti. Eve girer girmez duyduklarını not aldı.

Sabah erkenden Balmumcu’daki Sabah binasına gidecek ve Serhat Albayrak’a duyduklarını anlatacaktı. Bu cümleler Cam Han’dan Edibe Sözen’e, oradan da Başbakan’a gidecekti.

Peki Ahmet Hakan neden Yalçın Doğan’ı konuşturmuş, duyulacağını bile bile, samimiyetini istismar ederek onu zor durumda bırakmıştı?

Bir süredir Yalçın Doğan’ın Radikal’in başına geçeceği konuşuluyordu Doğan Grubu’nda. Belki de bunu engellemek için; kim bilir belki de onun gözü vardı bu koltukta.

Hürriyet’te bir haber

Yalçın Doğan ve Ahmet Hakan’ın buluşmasında, aralarında şöyle bir konuşma da geçtiğini tahmin ediyorum:

Ahmet Hakan: Abi Cengiz hakkında ne düşünüyorsun?

Yalçın Doğan: Ya kendini çok fazla AKP’ye angaje etti, haddinden fazla-

AH: Yok yok abi o Cengiz değil, bizim Cengiz...

YD: Ha... Ek-Cengiz mi? Pek bilmiyorum ama eki ve köşesini kullanıp çok iş bağladığı konuşuluyor piyasada.

AH: Evet ben de duydum. Doğru bulmuyorum.

YD: Bak geçen gün bizim gazetede bir haber vardı, ikinci sayfada. Kanaltürk’le ilgili. Bir programını övüyorlar, kocaman vermişler. Gazete yandaş medyayla kavga ediyor, bunlar Kanaltürk reklamı yapıyor. Aklım almıyor... Gördün mü?

AH: Görmez olur muyum abi...

YD: Nasıl yapabiliyorlar, bunlar hiç mi gazeteyi okumuyor?

AH: Abi o övdükleri programın yapımcısı bizim Cengiz o yüzden...

YD: Yapma ya... Vah vah... Ne hallere düşmüşüz de haberimiz yokmuş...
 



Bu haber 905 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,355 µs