En Sıcak Konular

Bush sokağa çıkamaz hale geldi!

18 Eylül 2008 10:11 tsi
Bush sokağa çıkamaz hale geldi! Dev bankalar kağıttan kule gibi yıkılıyor. Krize çözüm bulunamıyor. Binlerce insan işsiz kaldı. Bush'un ülke içine yapacağı geziyi erteledi...

ABD finans piyasalarında başlayan ve giderek etkisini dünya genelinde hissettiren krizle binlerce insanın işsiz kalmasını neden oldu. Dalga dalga yayılan krize yönelik tedbirlerin yetersiz kalması ise herkesi endişelendiriyor. ABD Başkanı George Bush'un ülke içine yapacağı geziyi ertelemesine neden olan krizin etkilerini gidermeye yönelik yeni önlemler aranıyor.

Bu arada, yatırım bankası Lehman Brothers'ın iflasını açıklamasının ardından yaşanan kriz piyasada güvensizlik sorununa yol açtı.

ABD'nin sigorta devlerinden American International Group'u (AIG) Merkez Bankası FED'in 85 milyar dolarlık acil kredi açması ile kurtarması bile güvensizlik sorununun azalmasına yardımcı olmadı.

New York'un menkul kıymetler borsasının bulunduğu ve ABD'nin ekonomik merkezi Wall Street'e bugün yine endişe ve hareketlilik hakim oldu.

Wall Street'te mali sistemle ilgili endişeler Dow Jones Sanayi Endeksinin günü yaklaşık 450 puan düşüşle kapamasına yol açtı.

Gazete yorumlarında Wall Street'te bundan bir süre önce yatırımcılara mali sıkıntıları olmadığı yönünde güvence veren Lehman Brothers ve AIG'nin bu duruma düşmelerinin ardından herkesin ''mali krizin yeni kurbanları kim olacak?'' şeklinde düşündüğünü belirtiliyor. Wall Street'te herkesin endişeli ve temkinli olduğu ve ''neredeyse kimsenin kimseye inanmadığı'' yorumları yapılıyor. 

MOSKOVA DA SARSILIYOR

Moskova Borsası’nda sert düşüşün sürmesinin ardından işlemler dün de durduruldu. Yurtdışında kapanan finansman muslukları dev Rus bankaları için tehlike çanlarının çalmasına neden oluyor.  Tüm dünyada yatırımcılar piyasalarda yaşananları korkulu gözlerle izliyor. Her geçen gün yeni bir “dev”e ilişkin “batıyor” söylentileri çıkarken yatırımcılar panik halde nakite dönmenin savaşını veriyor. Bear Stearns ile başlayan ardından mortgage devleri Fannie Mae ve Freddie Mac’le hızlanan “iflas” furyası Lehman Brothers ve AIG’le devam ediyor. Önceki gün ABD hükümetinin, AIG’nin yüzde 79.9 hissesini 85 milyar dolarlık kredi karşılığında alması da global piyasalardaki tansiyonu düşürmeye yetmedi.  Özellikle İngiliz mortgage devi HBOS’un mali durumu ile ilgili haberler yetmezmiş gibi ABD’nin en büyük ilk iki yatırım bankası olan Goldman Sachs ve Morgan Stanley ile ilgili endişeler dev borsaları vurdu. 

haberturk




Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,527 µs