En Sıcak Konular

Gizemli infaz akbil kayıtları ile çözülecek!

18 Eylül 2008 10:04 tsi
Gizemli infaz akbil kayıtları ile çözülecek! Esenler'de, Çeçenistan uyruklu Albay Gazhi Edilsultanov'un tabancayla başından vurularak öldürülmüş bulunmasına ilişkin, bazı kişilerin ifadesine başvuruldu...


ÇEÇENİSTAN’da Ruslara karşı Albay rütbesiyle savaşan 57 yaşındaki Gazhi Edilsultanov, İstanbul'da sokak ortasında keskin nişancı ateşiyle vurularak öldürüldü.

Esenler'de, Çeçenistan uyruklu Albay Gazhi Edilsultanov'un tabancayla başından vurularak öldürülmüş bulunmasına ilişkin, imam nikahıyla yaşadığı kadın ile bazı kişilerin ifadesine başvuruldu.

Edilsultanov'un (57), 2 Eylül'de Başakşehir Göçmen Konutları yanındaki pazar yerinde öldürülmüş bulunmasının ardından, cinayete karışan kişi ya da kişilerin yakalanması amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerince başlatılan araştırmalar sürüyor.

Araştırmalarda, Edilsultanov'un Çeçenistan Ordusunda albay rütbesiyle görev yaptığı ve Ruslara karşı savaştığı ortaya çıktı.

Yaralandığı için ailesiyle İstanbul'a geldiği belirtilen Edilsultanov'un, bir süre sonra eşi ve 4 çocuğunu Belçika'ya gönderdiği ve imam nikahıyla yaşamaya başladığı Elena Karabacak ile Kadıköy Fenerbahçe'deki TCDD misafirhanesinde kaldığı belirlendi.

Polis, bu tespitler üzerine misafirhaneye giderek, Edilsultanov'un ölümüyle ilgili olarak, bir temizlik şirketinde çalışan Karabacak ile misafirhanedeki bazı kişilerin ifadesini aldı.

Karabacak'ın, ekonomik durumu iyi olan Edilsultanov'un Rusya'da bazı şirketlerde ortaklığı bulunduğunu ve bu nedenle öldürülmüş olabileceğini öne sürdüğü kaydedildi.

Polisin, Edilsultanov'un ''Akbil'' cihazındaki bilgilerden yola çıkarak, bu cihazı kullandığı yer ve saatleri belirlediği ve buralardaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek, ölmeden önce görüştüğü kişileri tespit etmeye çalıştığı belirtildi.

Edilsultanov'un, olay öncesi, gönül ilişkisi olduğu ileri sürülen ve Başakşehir Göçmen Konutlarında oturan bir kadınla buluşmaya gittiği iddia edildi.

aa



Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,720 µs