En Sıcak Konular

Ergenekon’da ikinci plaket skandalı!

18 Eylül 2008 08:51 tsi
Ergenekon’da ikinci plaket skandalı! Tümgeneral Öztürk'ün Ergenekon'cu Muzaffer Tekin'e plaket vermesinin ardından bir "plaket olayı" daha patladı. İşte Kerinçsiz ve Erenerol'a plaket veren isim!

Emekli Korgeneral Dursun Bak da, soruşturmada tutuklanan Kerinçsiz ve Erenerol'a plaket vermiş.

Ergenekon iddianamesinin 23. delil klasöründe yer alan bir fotoğraf, Gelibolu 2.Kolordu Komutanı Korgeneral emekli Korgeneral Dursun Bak'ın görevi başındayken, Ergenekon terör örgütü yöneticisi olmakla suçlanan isimlere plaket verdiğini ortaya çıkardı. Ergenekon zanlısı Halil Behiç Gürcihan'la ilgili delillerin bulunduğu 450 sayfalık klasörün 351. sayfasında yer alan fotoğrafla, Çanakkale Gelibolu'da bulunan 2. Kolordu Komutanlığı'ndaki buluşma gözler önüne serildi.

Fotoğrafın hemen altında ise, "2'nci Kolordu Komutanlığı Gelibolu Çanakkale" ifadesiyle, birliğin amblemi bulunuyor. TSK'nın en stratejik noktalarında görev yapan Bak, 2004 - 2006 arasında Gelibolu'da 2. Kolordu Komutanlığı yaptığı dönemde, Ergenekon örgütü yöneticisi olmak suçundan tutuklanan Kemal Kerinçsiz ve Sevgi Erenerol'a askeri birlikte teşekkür plaket verdi.

Normal bir ziyaretmiş!

Bak'ın Ergenekon zanlılarına verdiği plaket, savcıların da dikkatini çekti. Ergenekon savcıları, Gürcihan'a savcılıktaki sorgusu sırasında Çanakkale'de bir generalin Ergenekon sanıklarına verdiği plaketi de sordu. İddianameye de giren ifadesinde Gürcihan, Çanakkale'de ordu komutanı olan general rütbesindeki bir şahsın Erenerol ve Kerinçsiz'e plaket verdiğini, bunun da normal bir ziyaret sonrası verilen plaket olduğunu savundu. Bak, 2006 yılında yapılan YAŞ toplantısında bir üst rütbeye çıkarılmadı ve emekli edildi.

Tuzla Piyade Okul Komutanlığı döneminde, Ergenekon davasının tutuklu zanlılarından eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin'e plaket veren Tümgeneral Zekeriya Öztürk de, son yapılan YAŞ toplantısının ardından emekliye sevk edilmişti. Öztürk , Danıştay saldırısından kısa bir süre sonra Ergenekon sanıklarından Tekin'e, askeri birlikte üstün hizmet beratı vermişti. Tümgeneral Örtürk'ün, Danıştay saldırısı bağlantısıyla yargılanan ve Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan emekli astsubay Mahmut Öztürk'ün de kardeşi olduğu ortaya çıkmıştı.

bugün



Bu haber 1,245 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,668 µs