En Sıcak Konular

Kutan: Milleti kamplara böldüler

17 Eylül 2008 22:47 tsi
SP lideri Recai Kutan, Türkiye'nin öncelikli meselesinin 'ekonomik çöküntü' olduğunu ileri sürerek geçmişte yapılan Cumhuriyet mitinglerine dikkat çekti.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Türkiye'nin öncelikli meselesinin 'ekonomik çöküntü' olduğunu ileri sürerek, milletin kavgadan usandığını, öncelikli konularla ilgilenilmesi gerektiğini söyledi.

SP Adana İl Başkanlığı'nca Özden Spor Tesisleri'nde düzenlediği iftar yemeğine katılan Kutan, sosyal yapının ve dış politikanın da tehlike sinyalleri verdiğini savundu.

Ülke gündeminde olması gereken bu hayati meselelerin yerinde toplumun başka konularla meşgul edildiğini dile getiren Kutan, 22 Temmuz seçimlerinden önce 'laik-antilaik tartışmaları ve cumhuriyet mitinglerinin milleti adeta kamplara böldüğünü söyledi.

Seçim sonrasında Meclis'te iktidarla ana muhalefet partisi başkanlarının grup toplantıları yaptığını vurgulayan Kutan, "Genel başkanlar konuşuyor. Burada bahsettiğimiz bu çok önemli sorunlar mı müzakere ediliyor? 'Türkiye'nin şu derdi var.' Bunları hiç duydunuz mu? Deniz Baykal, Sayın Erdoğan'a; Erdoğan Baykal'a...Artık millet bu kavgadan bıktı usandı." dedi.

Tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına her fırsatta çağrıda bulunduğunu bildiren Kutan, artık bu anlamsız mücadelelerin bırakılması gerektiğinin altını çizdi.

Kutan, şunları söyledi: "Gelin, kim ne biliyorsa ortaya koyup bu problemleri elbirliğiyle çözelim. Aksi halde toplum her geçen gün gerginleşiyor ve kamplaşıyor. Allah muhafaza etsin. Bu adım adım ülkeyi bölmeye götürür. Bu ikazı bu iftar yemeği vesilesiyle bir kez daha yapıyorum."

Seçime sıkı bir şekilde hazırlandıklarını söyleyen Kutan, "Geçmişte belediye başkanları ve meclis üyelerinin hizmet aşkıyla işi sarıldı. Emanette hıyanet etmediler. İsraf etmediler. Yemediler ve yedirmediler. Partizanlık yapmadılar. İhmal edilen bölgelere öncelik verdik. Belediyenin kapıları sonuna kadar açıldı. Halkın derdiyle dertlendik. Allah'ta ihlasla yapılan bu hizmetlere karşı bizleri başarılı kıldı." şeklinde konuştu.

Programa SP genel başkan yardımcıları Ertan Yülek ve Lütfü Esengül, İl Başkanı Sıtkı Cengil ile partililer katıldı.

cihan



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,099 µs