En Sıcak Konular

Karaman'dan Deniz Feneri açıklaması!

17 Eylül 2008 21:43 tsi
Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Deniz Feneri davasıyla ilgili iddialara cevap verdi.

Almanya'daki Deniz Feneri davası ile ilgili Doğan medyası tarafından hedef haline getirilen Zekeriya Karaman, herşeyi Kanal7'ye anlattı.

Almanya'daki Deniz Feneri davası ile ilgili Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman hakkındaki iddiaları Erhan Çelik'e anlattı. İşte Karaman'ın satır başları ile açıklamaları:

Deniz Feneri davasında hüküm giyen 3 isim var.. Bunlarla ilgili iş ilişkisi varmıydı

Operasyon 24 Nisan 2007 tarihinde bizim büromuz ve ofimise 27 kişi çalışıyordu. 340 polis kilitli olmayan açık olan kapıları kırarak içeri girdiler. Ordaki arkadaşlara terörist muamelesi yapıldı. Arkadaşlara buna benzer muamelerler yapıldı.

11 Eylül sonrasında Avrupa'da İslami kuruluşlara karşı ciddi manada farklı muameleler yapılmaya başladı. Bu arkadaşlara bir daha geri dönmemeleri yönünde tepkiler oldu.

Ceza alan 3 ismi tanıyormusunuz. Mehmet Gürhan, bizim ortağımız ve genel müdür, Firdevsi Ermiş ise göreve alınan bir muhasebecimiz, Mehmet Taşkın da yine tandığım bir kişidir.

Mehmet Gürhan çok iyi bildiğim bir konudur. Bizim bir husumetimiz olmamıştır. Bir işveren çalışan ilişkisi içinde olduk. Herhangi bir husumet ve olumsuz bir ilişkimiz söz konusu olmamıştır.

Suçlamalarda Zekeriya Karaman asıl suçlu gösteriliyor. Ben Almanya'daki şirketin kurucusu değilim. Ordaki şirketin kurucusu Mehmet Gürhan'dır. Biz fakirliğe karşı bir çalışmamız oldu. Çok büyük ilgi gördü. 1998 yılında Deniz Feneri derneğini kurdular. Biz Deniz Feneri programını iftiharla duyurduk. Bundan da hiçbir zaman pişman değilim. Deniz Feneri çalışmaları her zaman her insanın desteklemesi gereken bir kurumdur.

Türkiye Deniz Feneri 'nin de ne kurucusu ne üyesiyim. Ancak çalışmalarını daha yakından takip ediyorum. Ancak çalışmalarını takip ediyoruz.

Mehmet Gürhan, davada yaptığı açıklamada toplanan paraları başka şirketlerde kullandıkları açıklaması var. Bu paranın sizle ilgisi oldu mu .

Geçen yıl Kanal7'ye ait büronun tüm evraklarına bilgisayarlarına ve neleri varsa hepsine el konuldu. Bizim avukatlarımız bu konuda büyük çaba göstermişlerdir. Bizim Mehmet Gürhan'ın kurduğu şirketleri takip etme imkanımız olmamıştır.

Bizim Almanya'da çok büyük çaplı şirketlerimiz yok. Yayıncılığa yönelik şirketlerimiz bulunmaktadır. 1995 yılından beri yayıncılıkla ilgili şirkettir.

Aydın Doğan'la ilgili bir husumetiniz var mı

Bizim Doğan'la ilgili bir husumetimiz yok. Biz müşterek dayanışmaya yönelik ortak çabalarımız olmuştur. Ancak Doğan gurubunun bize karşı yürüttüğü bir linç kampanyası sözkonusudur. Bunu senede iki kez tekrarlar. Ayrıca Doğan grubunun hiçbir dostu kalmamıştır. Herkes de bunu biliyor.

Bizim Avrupa Temsilcimiz Mehmet Gürhan'ın Başbakan Erdoğan ile çekilmiş bir fotoğrafı iş birliği olarak sunuldu. Bu fotoğraf 2002 yılında Aydın Doğan'ın Frankfurt'taki bürosundaki açılışta çekilmiş resimler vardır. Aynı resim bizim ordaki büroyu ziyareti sırasında da çekilmiştir.

Benim üzülüdüğüm bir konu da CHP lideri Deniz Baykal'ın Kanal 7 ve Deniz Feneri hakkındaki sözleridir.

Firdevsi Ermiş bizim Almanya'da yıllarca muhasebemizi yürütmüş bir kişidir. Ancak son bir kaç yıldır muhasebe kayıtlarını iligili yerlere iletmediğini tespit ettkik. Bu yapılan normal olarak kabul edemiyorum.

Hakkımızdaki tüm iddialarla ilgili yarından itibaren tüm yasal yollarla başvurarak sonuna kadar gideceğiz.

dunyabulteni

 



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,799 µs