'Büyük İsrail'e son çiviyi biz çaktık! | " /> 'Büyük İsrail'e son çiviyi biz çaktık! | "/>

En Sıcak Konular

'Büyük İsrail'e son çiviyi biz çaktık!

17 Eylül 2008 20:19 tsi
'Büyük İsrail'e son çiviyi biz çaktık! İsrail Başbakanı Olmert'in "Büyük İsrail görüşü gerçekçi değil" itirafından bir kaç gün sonra Lübnan Hizbullah lideri Şeyh Nasrallah, bakın ne söyledi?

Şeyh Nasrallah, iftardan sonra yaptığı konuşmada, "İsrail'in 2000'de yenilgisinden sonra Lübnan direnişi Büyük İsrail'in tabutuna son çiviyi çaktı." dedi.

Hasan Nasrallah, "2000 ve 2006 zaferleri devasa İsrail gücü rüyasına imha etti. İsrail'in gücü geçen savaşta düştü ve şimdi eskiden arapların yaptığı gibi konuşmalar yapıyor ve tehditlerde bulunuyor. Bugün Vasat İsrail ile karşı karşıyayız.

Ehud Olmert, son kabine toplantısında, "Büyük İsrail görüşü artık geçerli değil. Buna hala inananlar varsa onlar kendilerini kandırıyorlar." şeklinde konuştuğu bildirilmişti.

İsrail devletinin üç değişik modeli olduğunu söyleyen Nasrallah, "Birincisi Nil'den Fırat'a uzanan geniş bir İsrail. İkincisi Lübnan ve Ürdün'ü içine almayan fakat tarihi Filistin'e yerleşen İsrail. Ancak bölgedeki kararları belirleyen güçlü bir ülke. Ve sınırları belli olmayan sıradan bir Filistin." dedi.

Filistinlilerin Gazze ve Batı Şeria'da özerklik arayışı içinde olduklarını söyleyen Nasrallah, intifada ve içerideki muhalefet sebebiyle İsrail'in Gazze'den çekilmek zorunda kaldığını belirterek "Bu sıradan Filistin'in sınırlarından geri çekilmedir." şeklinde konuştu.

Hizbullah komutanı Imad Mugniye'nin öldürülmesine de değinen Nasrallah, "Imad Mugniye'yi öldürenler korkmalılar. Lübnan direnişi politik veya askeri lidere dayanan safhayı geçti. Her seviyede liderler meydana getirme kabiliyetine sahiptir." dedi.

Bu arada, İsrail internet medyasında da Ehud Olmert'in açıklamasına tepkiler yayımlanıyor. Bu tepkilerde, aslında tüm sorumlunun Ehud Olmert olduğu ileri sürülerek, Olmert'in istifası öncesinde daha az zarar vermeye çalışması isteniyor. Olmert'in görüşünün aksine Yahudilerin toprak tavizi vermek bir yana "Bütün bunların hepsi benim" deme cesareti göstermesi gerektiğini savunan yorumlarda, "Büyük İsrail görüşünden vaz geçmem. Bu düşmanlarımı sevindirir. Bu tür tavizler kendi ülkemizde varlığımızın gayri meşru olduğunu itiraf manasında olur. Yol oradan zayıflığa gider ve böylece yok olma kısa sürede gerçekleşir. Aslında şimdi de olan budur" dediifadeleri kullanılıyor.

dunyabulteni

 

 



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,527 µs