En Sıcak Konular

Baykal: Bu AKP markalı bir tezgah

17 Eylül 2008 19:06 tsi
Almanya’da bugün karara bağlanan Deniz Feneri e.V davasının sonucunu değerlendiren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Bu AKP markalı bir tezgahtır” dedi.

Deniz Feneri’nin gelişmesi, kaynağını artırması için yasaların değiştirildiğini hatırlatan Baykal, “Baştan sona hem kuruluşunda hem Almanya’daki çalışmalarında ve Türkiye’deki aktarılan paraların değerlendirilmesinde Başbakan ve AKP bu olayın içindedir” diye konuştu.

AKP’nin konuyu görmezden gelecek halinin kalmadığını ifade eden Baykal, MASAK’ın harekete geçmesini istedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı CHP Lideri Deniz Baykal başkanlığında parti genel merkezinde yapıldı. Yaklaşık üç saat süren toplantının gündeminde Almanya’da bugün karara bağlanan Deniz Feneri e. V davası ve ekonomideki gelişmeler vardı. Edinilen bilgiye göre, Deniz Feneri davasının kararını değerlendiren Genel Başkan Baykal, Türkiye’nin AKP’li Şaban Dişli olayı ile başlayan bir dizi yolsuzluk olayı ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Baykal’ın değerlendirmeleri şöyle:

“Bu yolsuzlukların özelliği somut, belgeli olmasıdır. Özellikle Deniz Feneri davası ciddi incelenmiş, araştırılmış, belgelendirilmiş somut iddiaların belgelerin ortaya konulduğu bir dava olduğunu görüyoruz. Alman makamları Başbakan ve Adalet Bakanının devreye girme çalışmalarına rağmen görevlerini en iyi şekilde yapmışlar.

PARA AKP FİNANSMANI İÇİN KULLANILDI

Bu dava esas itibariyle fakirlere yardım amacıyla toplanan paraların AKP’nin siyasi finansmanında kullanılmış olduğunu çok açık şekilde gösteriyor. Bu proje bir AKP projesidir. Bu prodüksiyon bir AKP prodüksiyonudur. Tek başına Zekeriya Karaman’nın ya da tek başına Mehmet Gürhan ve arkadaşlarının projesi değil. AKP’nin prodüksiyonu. Bu işi tezgahlayanların hepsi Başbakan'ın ve AKP’nin çok yakın çevresi.

Deniz Feneri bütünüyle AKP’nin iktidar döneminde gerçekleşmiştir. Burada kurumsal bir yolsuzlukla karşı karşıyayız. Çift muhasebe tutuluyor. Bir kişi para çalmak için çift muhasebe tutmaz. Kurumsal bir durumla karşı karşıyız.

AKP MARKALI TEZGAH

Bu AKP markalı bir tezgahtır. Deniz Feneri’nin gelişmesi ve kaynağını artırması için yasalar değiştirilmiştir. Kamuya yararlı dernek haline getirilmiştir. Danıştay’ın iptalini önlemek amacıyla yasa değiştirildi. Baştan sona hem kuruluşunda, Almanya’daki çalışmalarında ve Türkiye’deki aktarılan paraların değerlendirilmesinde Başbakan ve AKP bu olayın içindedir.

AKP’nin bu durumu görmezden gelecek hali kalmamıştır. Onun için MASAK bu konuda hemen harekete geçmelidir. Teftiş mekanizmaları çalışmalı, savcılar harekete geçmeli.

ESAS OLAY ŞİMDİ BAŞLIYOR

‘Sorumlular Almanya’da yargılandı ve cezalandırıldı mesele bitmiştir’ diye bakmak mümkün değildir. Esas şimdi olay başlamıştır. Türkiye’deki ayağı araştırılmalıdır. Parayı alanlarla ilgili yargı süreci başlatılmalıdır. Bu paraları taşıyan, kuryelik yapan kimselerle ilgili yargı süreci başlatılmalıdır. Bunu görmezden gelmek, nasıl olsa unuturlar diye dosyayı kapatmak mümkün değildir. Dünya kamuoyuna mal olmuş bir konuda Türk yargısı görevini yapmazsa büyük yara alır. Çok büyük sorunlar ortaya çıkar.”

YOLSUZLUK HALKA ANLATILACAK

Öte yandan CHP yönetimi, Almanya’da yargı kararıyla kesinleşen Deniz Feneri e.V yolsuzluğunu hazırlanacak broşürlerle halka anlatacak. Konuyla ilgili broşürler ve ilanları hazırlama kararı alan parti yönetimi, broşürleri parti örgütlerine gönderecek. Yönetim ayrıca, söz konusu yolsuzluk olayının Türkiye bağlantılarının aydınlatılması için de yargı sürecinin çalıştırılması için hükümete baskı yapacak. Parti yönetimi, Meclis açılır açılmaz da konuyu gündeme getirmeye hazırlanıyor.

hurriyet



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,879 µs