'mallarını tam açıkla' çağrısı! | " /> 'mallarını tam açıkla' çağrısı! | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'a 'mallarını tam açıkla' çağrısı!

17 Eylül 2008 18:35 tsi
Baykal'a 'mallarını tam açıkla' çağrısı! AK Parti'li Necati Çetinkaya, ''Baykal'ın mal varlığı ile ilgili netliğe kavuşmayan bazı hususların bulunduğunu' savundu ve Baykal'a şu çağrıyı yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın nihayet eksik bıraktığı mal beyanını açıkladığını'' söyledi.

''Baykal'ın sağlanan imar rantıyla bir anda trilyonlarca değer kazanan tarlası ve mal varlığı hakkındaki izahlarının kamuoyunu tatmin etmediğini'' savunan Çetinkaya, bu açıklamalarla Baykal'ın sorumluluğunu yerine getirdiğini kabul edip bu konuyu  kapatamayacaklarını söyledi.

Çetinkaya, ''Baykal'ın mal varlığı ile ilgili netliğe kavuşmayan bazı hususların bulunduğunu'' ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mal beyanını eksiksiz şekilde yayınladığını kaydetti. ''Baykal'ın 2 yıl boyunca mal varlığını kamuoyundan saklaması çok ciddi bazı şüpheleri akla getiriyor'' diyen Çetinkaya, şöyle devam etti:

''Aradan geçen 2 yılda yasal olarak mal beyanları yenilendi. Sayın Baykal, dün açıkladığınız mal beyanı 2 yıl öncesine mi ait yoksa yenilendikten sonraki beyanınız mı? Eğer öyleyse eski ve yeni beyanlarınız arasında nasıl bir fark olduğunu açıklar mısınız? Bunları daha önce açık ve şeffaf şekilde kamuoyu ile paylaşmadığınız için mukayese yoluyla herhangi bir şey saklayıp saklamadığınızı görmek mümkün değil. Sayın Olcay hanımefendi ile ilgili serveti 2 yıl sonra nihayet dün açıkladınız. Yoksa bu arada hesabı kitaba mı uydurdunuz? Siz ve eşiniz hiç borsa oynadınız mı? Hisse alım satımı yaptınız mı? Bunlar çoğunlukla İş Bankası iştirakleri hisseleri miydi? Bunları açıklarsanız memnun oluruz. Eğer doğruysa bu işlemleri neden mal beyanınızda göstermediniz? Yoksa kendi ifadenizle bu mütevazı mal beyanınızda gözlerden kaçırdığınız başka mütevazı ayrıntılar da mı var? Bu şüpheleri izale etmenin tek yolu bir bütün olarak sizin ve eşinizin mal beyanının eski ve yeni halleriyle milletimize açıklanmasıdır. Sayın Baykal'ı bir kez daha yarım bıraktığı işi tamamlamaya, mal beyanını eksiksiz ve tam olarak yasalara uygun şekilde açıklamaya davet ediyoruz.''

Baykal'ın ''ailesiyle birlikte orta halli bir hayat sürdüklerini, servetlerinin de mütevazı olduğunu'' söylediğini aktaran Çetinkaya, ''Eğer bu doğruysa Türkiye'de orta halli bir ailenin mal varlığı ve standardı bu kadar yükseldiyse Sayın Baykal ve arkadaşlarının siyasi söylemlerini gözden geçirmeleri gerekmez mi? Ya bu mütevazı mal beyanında ya da Baykal'ın siyasi söyleminde bir yanlışlık var'' dedi.

-''AKRABALIK İLİŞKİLERİNİZ NEDİR?''

''Antalya'daki tarla meselesi de var'' diyen Çetinkaya, ''cüzi bir parayla alınan bir tarlanın şimdiki değerinin trilyonlarla ifade edildiğini'' savunarak, Baykal'a şu soruları yöneltti:

''Sayın Baykal, tarlanızın trilyonluk rant sağlayan imar değişikliğini yapan birinci kademe belediyesinin başkanıyla akrabalık ilişkileriniz nedir? Başkanın, yeğeninizin bacanağı olduğu doğru mu? Başkanın imar değişikliğinden sonra partisinden ayrılıp CHP'ye geçmesini nasıl açıklayabilirsiniz?

Son olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) bir medya grubu hakkında başlattığı bir incelemeyle ilgili olarak bugüne kadar sizden hala bir tek bir söz ve kelime duymadık. Neden bu konuda hiç bir açıklama yapmıyorsunuz?''

Çetinkaya, ''hesaplarında Anayasa Mahkemesi kararıyla usulsüzlük ve sahtecilik tespit edilen CHP'nin, bütün hesapları internette şeffaf olarak yayınlanan AK Parti'ye söz söyleyemeyeceğini'' ifade etti.

-DENİZ FENERİ DAVASI-

Bir gazetecinin ''Deniz Feneri davasıyla ilgili karar açıklandı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Çetinkaya, gerek Adalet Bakanı gerekse AK Parti Grup Başkanvekilinin bu konuda açıklama yaptıklarını, bu açıklamaların arkasında olduklarını söyledi.

Çetinkaya, ''Vatandaşlarımızın o iyi duygularını istismar eden kim olursa olsun eğer bir suç işlemişse biz de bunun sonuna kadar karşısındayız. Dolayısıyla Türkiye'de gerek İçişleri Bakanı gerek Adalet Bakanı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuda inceleme başlattılar. Bu incelemeler bitmeden konunun Türkiye'deki durumunun ne olduğunu söylememiz mümkün değil'' dedi.

aa



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,692 µs