yoğun bakımda! | " /> yoğun bakımda! | "/>

En Sıcak Konular

Org. Şener Eruygur yoğun bakımda!

17 Eylül 2008 18:22 tsi
Org. Şener Eruygur yoğun bakımda! 
Merdivenlerden düşerek beyin kanaması geçiren emekli Org. Şener Eruygur, tedavisinin daha rahat yapılması amacıyla yoğun bakıma alınarak uyutuldu... ADD tahliye istedi...

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un tedavisinin daha rahat yapılması amacıyla yoğun bakıma alınarak uyutulduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Mutlu, yaptığı açıklamada, boynundaki kırığı sabitlemek için kullanılan boyunluğun Eruygur'u rahatsız ettiğini, bu nedenle hastanın elini sürekli boyunluğa götürdüğünü söyledi.

Boynunun sabit kalması, kıpırdamaması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Mutlu, ''Hastayı, hareketsiz kalmasını sağlamak ve kontrolünü daha rahat yapabilmek amacıyla yoğun bakıma alıp uyuttuk'' dedi.

Prof. Dr. Mutlu, emekli Orgeneral Eruygur'un beyininin sol tarafında 3 santimetre, sağ tarafında ise daha küçük bir bölgede kanama olduğunu, yoğun bakımda bulunduğu süre içinde çekilecek filmlerle kanamanın seyrinin izleneceğini kaydetti.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan emekli Orgeneral Şener Eruygur, hipertansiyon nedeniyle düşmesi sonucu KOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılmıştı.

ADD TAHLİYE İSTEDİ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sina Akşin, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu emekli Orgeneral Şener Eruygur'un ''derhal tahliye edilmesini talep ettiklerini'' söyledi.

Akşin, ADD Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Eruygur'un iddianamesi olmayan bir dava nedeniyle 3 aydır tutuklu bulunduğunu söyledi. ''Başkanımız herhangi bir kişi değil. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütünün genel başkanı'' diyen Akşin, Eruygur'un bu şekilde tutuklu bulunmasının ''çok vahim ve zalimce bir uygulama olduğunu'' ileri sürdü. Eruygur'un tansiyon ve şeker hastası olduğunu belirten Akşin, şunları kaydetti:

''Bugün tansiyon düşmesine bağlı olarak cezaevinde merdivenden düşmüş ve ağır yaralı olarak tedavi altına alınmıştır.

Hukuka saygılı olduğumuz için Ergenekon davası üzerine bir şey söylemeyeceğiz. Ne var ki, kovuşturmanın yürütülüş biçiminin ağır ve hukuk dışı bir zulüm haline geldiğinin pek çok örneği ortaya çıkmıştır. Genel Başkanımızın bu duruma düşürülmüş olması da en son örnektir.

Türk adaletini göreve çağırıyoruz. Adaleti lekelemekte olan bu zulme derhal son verilmesi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Bu, Türk adaletinin büyük bir sınavı haline gelmiştir. Atatürk'ün kurmuş olduğu Türk hukuk sisteminin bu sınavı, kurucusunun adına yaraşır bir biçimde vereceğine inanmak istiyoruz. Sevgili Genel Başkanımızın derhal tahliyesini talep ediyoruz.''

Sina Akşin, ADD Yönetim Kurulunun 20 Eylül Cumartesi günü saat 10.00'da yapacağı toplantının ardından, aynı gün saat 16.00'da Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde basın açıklaması yapacağını bildirdi.

aa



Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,181 µs