En Sıcak Konular

Lehman Brothers'ın çalışanları kapış kapış!

17 Eylül 2008 17:07 tsi
Lehman Brothers'ın çalışanları kapış kapış! Dramatik bir şekilde iflasını isteyen yatırım bankası Lehman Brothers'ın çalışanları iş yerini terk ederken, birçok yatırım şirketi de işsiz kalan Lehman çalışanlarını bünyesine katmak için yollara 'c ABD'nin önemli gazeteleri, dünyanın en büyük yatır

New York Post gazetesi bugün kapağında "Dow Jones endeksinin 504 puan düştüğünü ve Wall Street Krizinin Başladığını" belirterek krizin özellikle New York eyaletini derinden vuracağını yazdı.

Gazetede yer alan habere göre, New York Valisi David Paterson krizin eyalet gelirlerinde 1 milyar dolarlık bir düşüşe ve 30 binden fazla iş kaybına yol açacağını belirtti. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ise daha iyimser olmaya çalışarak "Bu dünyanın sonu değil, bu krizi de atlatırız" dedi.

Haberde Wall Street hesaplarının New York eyalet gelirlerinin yüzde 20'sine denk geldiği (yaklaşık 12 milyar dolar), New York kenti gelirlerinin ise yüzde 9'unu (yaklaşık 3,6 milyar doları) oluşturduğunu yazdı.

New York Times gazetesi ise borsanın ABD Başkanı George Bush'un verdiği güvencelere rağmen 11 Eylül 2001'den bu yana yaşadığı en kötü krize girerek 504.48 puan düşüş yaşadığına işaret etti ve şimdi tüm gözlerin büyük sıkıntı içinde bulunan dünyanın en büyük sigorta şirketi American International Group'a (AIG) çevrildiğini yazdı. Gazetede çıkan bir yorum yazısında ise gelecekte yatırım bankalarının küçüleceği ve Wall Street'in ekonomideki rolünün azalacağı yorumu yapıldı.

Haberlerde, krizin özellikle New York'u vuracağı ve bu yıl içinde 25 bin işten çıkarmanın yaşandığı New York'ta dünkü krizle birlikte 10 bin işten çıkarmanın daha yaşanabileceği belirtildi.

Wall Street gazetesi ise "AIG ve Lehman şoklarının dünya piyasalarını vurduğunu" belirterek İngiltere, Fransa, Almanya, Japonya, Güney Kore ve Hong Kong menkul kıymetler borsasında düşüşlere yol açtığını yazdı.

8 sütun



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs