En Sıcak Konular

Kemal Çapraz toprağa verildi

17 Eylül 2008 16:20 tsi
Trafik kazasında hayatını kaybeden gazeteci Kemal Çapraz, Tuzla'da toprağa verildi. Çapraz'ın tabutu, Türk Cumhuriyetlerinin bayraklarıyla örtüldü.

Trafik kazasında hayatını kaybeden gazeteci Kemal Çapraz, Tuzla'da toprağa verildi.

Kartal'da önceki akşam bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede vefat eden Çapraz (44) için Tuzla Yayla Mahallesi Merkez Camisi'nde tören düzenlendi. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Çapraz'ın naaşı bir süre eller üzerinde taşınarak cenaze arabasına konuldu. Çapraz, Tuzla Mezarlığı'nda defnedildi.

Tören sırasında Çapraz'ın tabutu, Türk Bayrağı ve Çapraz'ın ''Türkiye ile aralarında kültür köprüsü oluşturulmasında büyük rol oynadığı'' Türk Cumhuriyetlerinin bayraklarıyla örtüldü.

Tören sırasında Çapraz'ın babası Cemal ve 12 yaşındaki oğlu Çağrı tabut başında törene katılanların taziyelerini kabul etti. TBMM Başkanvekili Meral Akşener de Çapraz ailesine baş sağlığı dileğinde bulundu.

Annesinin kucağındaki Kemal Çapraz'ın 4 yaşındaki kızı Çağla'nın, ''Ben babamı çok seviyordum. Ağabeyim de seviyordu. Ona babamın resmini takmışsınız bana neden takmadınız?'' şeklindeki sözleri törene katılanları duygulandırdı.

Cenaze törenine, Çapraz'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra MHP İstanbul Milletvekili Ali Torlak, bazı eski MHP milletvekilleri, Kastamonu Belediye Başkanı Turan Topçuoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Kastamonu Araç Belediye Başkanı Bahtiyar Yaşar, MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, BBP İstanbul İl Başkanı Kazım Ayaydın, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal, Türk Edebiyatı Vakfı Genel Başkanı Servet Kabaklı, İstanbul Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba, sanatçılar Esat Kabaklı, Bünyamin Aksungur, Prof. Dr. Mustafa Kafalı, gazeteciler, bazı siyasi partilerin ilçe yetkilileri, Türk cumhuriyetlerinden temsilciler ile vatandaşlar katıldı.


AA



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,724 µs