En Sıcak Konular

Demirel Gül'e neden destek verdi?

17 Eylül 2008 15:51 tsi
Demirel Gül'e neden destek verdi? 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e destek çıktı. Ermenistan ziyaretini değerlendiren Demirel'in, Gül'ün ziyaretini desteklemesinin altında yatan neden ise şuydu...

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, siyasetin ömür boyu düşmanlık şeklinde yapılamayacağını belirterek, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a ziyareti hem Türkiye'de hem de dünyada olumlu karşılandı, bana göre de doğrudur." dedi.
Süleyman Demirel, ödül töreni için geldiği Akdeniz Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi makamında ziyaret etti. Burada bir süre Rektör Kurtcephe'yle görüşen Demirel, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Demirel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan ziyaretiyle ilgili sorular üzerine, "Eğer 2 ülke arasında zaten iyi olmayan münasebetleri daha kötüleştirecek durum çıkacaksa gitmez. Yok iki ülke arasındaki münasebetlere şu ya da bu şekilde yardımcı olacaksa gider. Verdiği kararın sorumluluğunu da taşır. Bizim cumhurbaşkanımız da öyle yapmıştır. Bana sorarsanız doğru mu olmuştur diye? Gerek Türkiye'de gerekse dünyada genel kanı müspettir. Siyaseti sonsuza kadar düşmanlık şeklinde sürdürmek doğru olmaz. Dolayısıyla Abdullah Gül doğru yapmıştır." diye konuştu.

Demirel, Almanya'daki Deniz Feneri davasıyla ilgili soru sorulunca, mahkemenin nihai kararı hakkında bir yorum yapılmasının icap etmeyeceğini ifade ederek, Avrupa kanunlarına göre yargılamanın yapıldığını ve herkesin karara saygılı olması gerektiğini söyledi.

Süleyman Demirel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son dönemlerdeki tutumuyla ilgili soruya, siyasette bunların olacağını söyleyerek cevap verdi. Erdoğan'ın siyasetçi olduğunu ve bu kurum içinde herkesin ayrı bir hitap tarzı bulunduğuna dikkat çeken Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu hitap tarzlarını başkası değerlendiremez ama eleştirebilir. Siyasetçinin her söylediği eleştirilemez diye bir şey yok. Ama ben hep söylerim, siyaset dahil hiçbir tartışmanın incitici sınırlara varmaması lazım. Gelecek nesillere kötü emsal olunmamalı, siyasete kötü örnekler kazandırılmamalı. Bütün bunlara rağmen sınırı aşan söylemler olagelmiştir. Hem içeride hem de dışarıda."

Antalya'da 31 Temmuz'da çıkan orman yangını ile de konuşan Demirel, ağaçlarla birlikte herkesin yüreğinin yandığını belirtti.

Tüm imkânların seferber edilmesine karşın yeterli olunamadığını kaydeden Demirel, daha iyi organizasyon ve daha çok teçhizatın alınması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'de her yıl 100 bin dönümün üzerinde orman alanının yandığını ancak bunun karşılığında bir milyon dönümün dikildiğini ifade eden Demirel, sözlerini şöyle tamamladı: "Orman Bakanlığı çok iyi çalışıyor. Benim siyasetçi olarak Türkiye'ye yaptığım en önemli hizmetlerden bir tanesi Orman Bakanlığı'nı kurmak olmuştur. Çünkü ormanlar canımızdır ciğerimizdir."

Rektörlüğü ziyaretinden önce üniversitede düzenlenen 1. Türkiye Gerontoloji Ödülleri ödül törenine katılan Demirel, Devlet Opera ve Balesi tarafından verilen konseri dinledi.

Törene, Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Mustafa Akaydın'ın da katıldığı gözlendi. Demirel, ödül törenin ardından deniz kenarındaki bir restoranda öğle yemeği yedi.
 



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,666 µs