En Sıcak Konular

NTV'nin çevre hassasiyetinin sırrı ne?

17 Eylül 2008 15:54 tsi
Özellikle yaz sezonuyla birlikte çevre duyarlılığı da iyiden iyiye artan NTV'nin bu hassasiyeti kafa karıştırıyor !

Son dönemlerde çevre felaketleri ve küresel ısınma karşıtı haberler büyük bir dikkatle takip ediliyor. Bu haberlerin ağırlıklı olarak kendisini gösterdiği kanalların başında da Doğuş Grubu’nun sahip olduğu NTV televizyonu geliyor. NTV’nin özellikle yaz sezonuyla birlikte çevre duyarlılığı da iyiden iyiye arttı. Saat başı çevre haberlerine geniş yer ayıran TV kanalı, kapsamlı haber programlarıyla çevre hassasiyetine değiniyor.

Bir tarafta çevre bir tarafta nükleer
Doğuş Grubu’nun medyadaki en önemli gücü NTV ile bir taraftan çevre programları yapması ancak diğer yandan Nükleer enerji alanında Amerikan General Elektrik şirketi ile dirsek temasında olması akılları karıştırıyor.

Türkiye’deki nükleer enerji projelerinde Doğuş Grubu ile hareket etmek istediklerini her platformda dile getiren; Garanti Bankası'nın ortağı GE International'ın Başkanı Nani Beccalli’nin, ‘Türkiye'de nükleer enerji yatırımı yapmak için Doğuş grubu dışındaki gruplarla da görüştük’ şeklindeki ifadeleri bu iki grup arasındaki nükleer ilişkiyi çok net bir şekilde ortaya koyuyor.

Üstelik çevre, emisyon hacmi ve organik tarım konuları başta olmak üzeri yapılan programlara katılan uzmanların çoğunluğunun nükleer enerjiye karşı oldukları düşünüldüğünde NTV’nin garip bir çelişki içerisinde olduğunu ortaya koyuyor.

Çevre hassasiyeti Nükleer kılıfı mı?
NTV’nin özellikle çevre programlarına bu kadar geniş yer ayırmasına ilişkin çarpıcı iddialar var. Bu iddiaların başında da Türkiye’de kurulacak nükleer enerji santrali işini GE ve ya Unit Investment ile birlikte almak isteyen Doğuş Grubu’nun gösterilecek tepkileri göğüslemek için bu tarz programlara ağırlık verdiği öne sürülüyor.

Bugüne kadar bağımsız yayıncılık anlayışının önde gelen temsilcilerinden birisi olarak gösterilen NTV televizyonunun, Doğuş Grubu’nun nükleer ihalesine bir şekilde katılması halinde nasıl bir yayın politikası izleyeceği de merakla bekleniyor…

Doğuş Grubu’nun bir diğer önemli kuruluşu Garanti Bankası’nın da aynı çevre hassasiyetinde olması bu yöndeki iddiaları da daha da güçlü bir hale getiriyor. Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin kuruluşundan bu yana ana sponsoru olan Garanti Bankası, kredi kartı reklamlarında da çevreye olan duyarlılığını her fırsatta dile getiriyordu.

12 FİRMA ŞARTNAME ALDI
Bu arada Mersin Akkuyu'da kurulması planlanan Türkiye'nin ilk nükleer santral inşaatının yapım ve işletimi için bugüne kadar 12 yerli ve yabancı firma TETAŞ'tan şartname aldı. Söz konusu firmalar şöyle:

-AECL Atomic Energy Of Canada Limited (Kanada)
-Itochu Corporation (Japonya)
-Vinci Construction Grand Projets (Fransa)
-Suez Tractebel (Fransa-Belçika)
-Atostroyexport (Rusya)
-KEPCO (Güney Kore-Türkiye)
-China Nuclear Power Components Co. (Çin)
-Unit Investment N.V. (Hollanda)
-Hacı Ömer Sabancı Holding (Türkiye)
-Alsim-Alarko Sanayi Tesisleri (Türkiye)
-Hattat Holding (Türkiye)
-RWE (Almanya)

ekonews



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,461 µs