Bana paşa demeyin | " /> Bana paşa demeyin | "/>

En Sıcak Konular

Başbuğ: Bana paşa demeyin

17 Eylül 2008 15:06 tsi
Başbuğ: Bana paşa demeyin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, televizyon yöneticileriyle yaptığı toplantıda, "Bana paşa ya da komutan demeyin, sadece Başbuğ deyin" açıklamasında bulundu. Öcalan'dan 'yeni iletişim platformuna kadar pek çok konuya değinen ve 28 Şubat'la ilgili şa

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "İletişim Toplantıları"nın ikinci gününde televizyon ve haber ajanslarının temsilcileriyle bir araya geldi ve Genelkurmay'ın yeni "duruş"una yönelik önemli mesajlar verdi. Başbuğ'un açıkladığı bir başka bilgi ise, PKK'lı teröristlerin 3'te 1'inin Suriyeli olduğuydu.  Org. Başbuğ dün de gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelmişti. Başbuğ, şu mesajları verdi:

- Org. Başbuğ, Ergenekon tutuklusu Şener Eruygur'un beyin kanaması geçirmesiyle ilgili olarak, "Takip ediyoruz" dedi, Eruygur'un askeri hastaneye alınması gerekirse bunun yapılacağını belirtti.

- Org. Başbuğ, kameraların önünde çok olmayacağını, ayaküstü, resepsiyonlarda sık sık açıklama yapmayacağını kaydetti.

- Org. Başbuğ, "Benden 'İlker Paşa' ya da 'Komutan' diye bahsedilmesinden rahatsız oluyorum" dedi ve kendisine "Org. Başbuğ" diye hitap edilmesini istedi; hatta sadece  "Başbuğ" denilebileceğini belirtti.

- Bazı medya kuruluşlarının TSK'ya sızmaya çalıştığını söyleyen Başbuğ, sert önlemler  alınacağını ifade etti.

- İlker Başbuğ ayrıca, TSK'nın 28 Şubat'ın arkasında olduğunu belirtti ve "Hata varsa bırakın zaman değerlendirsin" dedi.

Öcalan'lı kitap için gereken yapılacak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ilköğretim okulu 8. sınıf ders kitabında terör örgütü başı Abdullah Öcalan’ın resmine ve ismine yer verilmesinin “dikkatlerini çektiğini” belirtti ve “gereğini yapacağız” dedi. Toplantıda ağırlıklı olarak terörle mücadele konusunda medyanın önemi ve rolünü anlatan Orgeneral Başbuğ, haberlerde terör örgütü yöneticilerinin resim, isim ve seslerinin verilmesinin, terörle mücadeledeki olumsuz etkisini anlattı.

Orgeneral Başbuğ, bu açıklamasından sonra bir gazetecinin, “Siz terör örgütünün üyelerinin resim, isim ve seslerinin verilmesini istemiyorsunuz ama, ders kitabında Öcalan’ın resmi ve adı var” hatırlatması üzerine şöyle dedi: “O dikkatimizi çekti. İnceliyoruz. Gereğini yapacağız.”

Bu yıl ilköğretim müfredatlarının yenilenmesi projesi kapsamında değiştirilen 8. sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında “bebek katili", “terörist başı" Abdullah Öcalan’ın yakalanması anlatılmış ve ders kitabında Öcalan’ın resmine yer verilmişti. Bu durum eğitim sendikaları ile eğitim camiasının tepkisini çekmişti.

Golf oynamak isterdim

Toplantıda Hollanda Genelkurmay Başkanı ile yaptığı bir konuşmayı aktaran Başbuğ, Hollandalı muhatabının kendisine "Boş zamanlarında golf oynadığını" söylediğini aktardı ve "Ben de golf oynamak isterdim ama Türkiye öyle bir ülke değil" dedi.

 Orgeneral Başbuğ dile getirdiği önemli konulardan biri 27 Nisan ve 28 Şubat süreciydi. Orgeneral Başbuğ açık bir şekilde 28 Şubat sürecinin felsefesini, çizgisini sürdürdüklerini ifade etti ve ‘Gerekçeleri nedenleri her neyse, onların hala devam ettiği bir süreçte, bizim de onun arkasında kalmamız normaldir’ dedi.

Asker-sivil ilişkileri konusunda Genelkurmay Başkanı’nın oldukça ilginç açıklamaları vardı. ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilgi alanı içinde siyaset mutlaka var. Türk Silahlı Kuvvetleri siyaset dışında demek yanlış olur ancak bu ilgi nasıl olur bunu açmamız gerekir’ dedi. Platformun öncelikle doğru tespit edilmesi gerektiğini söyledi, Org. Başbuğ. Yani asker, siyaset konusuyla ilgili görüşlerini nerede nasıl dile getirebilir? Henüz platformun Milli Güvenlik Kurulu olduğunu söyledi.

TSK SİYASETLE İLGİLENİR
‘Türk Silahlı Kuvvetleri’nin görev ve ilgi alanına giren konuların bir bölümü tabiki siyasetle ilgilidir. MGK’da gündeme gelir. Bazı güvenlik konularında kamuoyu oluşturmak da bizim görevimizdir. Dolayısıyla bu konularla kamuoyuna açıklama yapabiliriz’ şeklinde konuştu.
‘Kimler bu görüşleri dile getirebilir? sorusuna ise ‘Türk Silahlı Kuvvetleri adına Genelkurmay Başkanı yapar’ dedi. ‘Yetki verdiğim kişiler konuşabilirler ya da MGK’nın askeri üyeleri MGK’da konuşabilirler. Bu zaten onların görevi’ şeklinde konuştu. Orgeneral Başbuğ resepsiyonlarda ayaküstü konuşmayacağını da bildirdi. Komutan arkadaşlarının da bu şekilde davranacaklarını söyledi.

ŞENER ERUYGUR’UN DURUMU CİDDİ
Diğer önemli konu eski Jandarma Genel Komutanı Eruygur’un rahatsızlığıyla ilgiliydi. Başbuğ “Çok ciddi bir durum söz konusu, boynunda kırık var, beyninde kan toplanması var. Ciddi bir düşüş söz konusu. Ciddi sağlık sorunları var. İnsani olarak üzücü bir durum. Bir an evvel iyileşmesini arzu ediyoruz’ dedi. Org. Başbuğ, Ergenekon tutuklusu Şener Eruygur'un beyin kanaması geçirmesiyle ilgili olarak, "Takip ediyoruz. Çok ciddi bir durum söz konusu, boynunda kırık var, beyninde kan toplanması var. Ciddi bir düşüş söz konusu. Ciddi sağlık sorunları var. İnsani olarak üzücü bir durum. Bir an evvel iyileşmesini arzu ediyoruz. Eruygur'un askeri hastaneye alınması mevzuat uygunsa bunu yapabiliriz, yapmak isteriz" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki toplantıya, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız da katıldı.

Medyanın önemine değinen Orgeneral Başbuğ, basını bilgilendirmek amacıyla  Genelkurmay Karargahı'nda haftalık iletişim toplantıları düzenleyeceklerini, ilk toplantının da 26 Eylül Cuma günü yapılacağını belirtti.

Orgeneral Başbuğ, basın mensuplarının 24 saat açık olacak bir telefon hattından uygun bilgilere ulaşabileceklerini kaydetti.

Orgeneral Başbuğ, toplantıya katılan medya temsilcilerinin iletişimin geliştirilmesi konusundaki görüşlerini dinledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, dün de gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve Ankara temsilcileriyle bir araya gelmişti.



Bu haber 901 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,269 µs