En Sıcak Konular

Şiddetli yağmur İstanbul’a doğru

17 Eylül 2008 14:51 tsi
Trakya’da başlayan yağış Marmara'ya yayılıyor. Yağışın şu satlerde İstanbul'a ulaşması bekleniyor. Gece Karadeniz’e ilerleyecek. Sıcaklıkta ani düşüş var.

İstanbul’a şiddetli yağmur öğleden sonra gelecek, su baskınları yaşanabilir. İstanbul’da bugün gündüz hava sıcak olsa gece hızla soğumaya başlacak. Perşembe günü sıcaklık 6 ila 8 derece azalacak.

İstanbul’da bu akşam ve gece saatlerinde kuvvetli yağmur bekleniyor, su baskınlarına dikkat:

Ankara bugün de parçalı bulutlu ve sıcak, akşam saatlerinden sonra yağmur başkente kadar ulaşabilir.

İzmir’de bugün aralıklarla yağmur görülecek, sıcaklık 4-5 derece serinledi. Bursa sağanak yağmurlu,

Adana’da serinleme perşembeden itibaren yaşanacak. Bugün İstanbul 26, Ankara 32, İzmir 27, Bursa 30, Adana 34 derece
 
Haftanın ilk iki günü 30 dereceyi geçen sıcaklıkla bunalan Türkiye’nin kuzeyi bugün Balkanlardan gelecek yağışlı ve serin havanın etkisine girdi.

Sabah saatlerinden itibaren önce Trakya’yı etkileyen yağmurun kısa bir sonra İstanbul’un Avrupa yakasına ulaşması bekleniyor. Geceden itibaren ise yağışlar Batı Karadeniz’i etkisi altına alacak. 

İstanbullular ve Marmara genelinde yaşayanlar bugün akşam ve gece boyunca, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın’da yaşayanlar ise gece ve yarın öğle saatlerine kadar su baskınlarını karşı terbirli olmalılar.

SICAKLIK, YARIN YURDUN KUZEY VE İÇ KESİMLERİNDE 6 İLE 8 DERECE AZALACAK

Yağış sırasında rüzgar kuvvetli esecek ve hava sıcaklığında hızlı düşüşler yaşanacak. Perşembe günü İstanbul, Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz, Kuzey Ege, Ankara ve Eskişehir çevrelerinde sıcaklık yaklaşık 6 ila 8 derece düşecek.

Yağışlar diğer bölgeler kadar kuvevtli olmasa da Eskişehir, Ankara, Yozgat ve Ege’de İzmir, Kütahya çevrelerini de etkileyecek.

30 derecenin üstündeki sıcaklık değerleri perşembe günü İstanbul’da 19, Ankara’da 22, İzmir’de 24 dereceye inecek.

Uzmanlar, mevsim değişikliğinin yaşanacağı bu hafta soğuk algınlığına karşı uyarıyor.

BÖLGE BÖLGE DURUM

Marmara’ya beklenen yağmurlar bugün geliyor. Trakya ve Çanakkale çevresinde başlayan sağanak yağmur, İstanbul ve Sakarya’ya akşama doğru ulaşacak. su baskınlarına dikkat. Bu akşam ve gece kuvvetli yağmur bekleniyor, karayel de kuvvetli eserek, sıcaklığı hızla düşürecek. Yarın bazı kentlerde 20 derecenin altına inecek. Bugün Edirne 25, Kocaeli 28 derece.

İç Anadolu’da hava bugün de sıcak. marmaradaki yağış akşam saatlerinden sonra Eskişehir-Ankara-Yozgat çevresine ulaşabilir. Yarın ise 5-6 derecelik hızlı serinleme olacak. Bugün Eskişehir 29, Niğde 30 derece.

Ege bölgesinde bugün hava bulutlanıyor. İzmir, Manisa, Kütahya gibi kuzeyindeki kentlerde aralıklı yağmur olacak. Yarın ise Ege’ye sonbahar geliyor, sıcaklık kıyılarda 25, iç kesimlerde 19 dereceye gerileyecek. Bugün Muğla 30, Kütahya 28 derece.

Akdeniz bölgesinde bugün lodos sert eserek, havayı bulutlandıracak. Hava nemli ve bunaltıcı ama yarından itibaren sıcaklık düşüşü olacak. Bugün Antalya 31 derece..

Güneydoğu’da da sıcaklık yarından itibaren 30 dereceye doğru inecek. Diyarbakır 36 derece

Doğu Anadolu’da hava hala az bulutlu ve sıcak, gece hızlı soğuma var. Gece sıcaklığı Erzurum’da 5 dereceye kadar iniyor. gündüz ise Malatya 33, Erzurum 26 derece.

Karadeniz bölgesinin doğusunda hava az bulutlu ve sıcak, ama batısında yaşayanlar dikkatlı olmalı. Marmara’daki yağış bu gece batı karadenize ilerleyecek. Bolu, Zonguldak-Kastamonu çevresinde su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı. Yağışla birlikte yarın sıcaklık 6-7 derece birden düşebilir. Bugün ise Trabzon 29, Bolu 28 derece.

haber 7



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,912 µs